El “Casal Popular d’Igualada, El Foment” s’inaugurarà el 17 de desembre

335
Imatge de l'espai a un mes vista per la inauguració.
Imatge de l’espai a un mes vista per la inauguració.

Després del tancament de La Teixidora com a casal popular de la ciutat i fer-se públic que el Casino Foment serà el nou espai dedicat a les entitats d’Igualada, ara podem oficialitzar una data d’obertura, el 17 de desembre.

Tot i que és previst que les obres de reforma estiguin enllestides la setmana del 28 de novembre i l’espai ja pugui obrir-se al públic, no serà fins el 17 quan es farà la inauguració. Aquests dies previs serviran tant als socis com als nous propietaris de l’espai gastronòmic per començar a mode de rodatge i d’aclimatació. Les obres van començar fa aproximadament dos mesos i s’estan fent tasques que seran molt visibles. Els lavabos i la cuina són totalment nous, amb una ampliació de la cuina inclosa. Pel que fa als altres espais, s’està arranjant bàsicament les parets i sostres, que fins ara presentaven un estat delicat. Les principals reformes serviran també per tenir un espai amb tota la normativa en regla, a part de les millores estètiques que suposarà.

 

Les obres s’han finançat gràcies als diners que tenia l’associació fruit de les activitats fetes fins ara a La Teixidora, també gràcies a una campanya de micromecenatge i a un crèdit demanat a la Coop57. Pel que fa a la façana, l’Ajuntament d’Igualada ha atorgat una subvenció que cobreix el 80% dels costos.

El nou espai podrà acollir moltes més entitats que fins ara i en millors condicions. Actualment conten amb més de 250 socis, xifra que volen ampliar fins a 350 per anar bé.

Ton Casellas