Carolina Telechea compartirà el lideratge d’ERC a Madrid amb Gabriel Rufián

80

Jordi Puiggròs – Igualada i l’Anoia tindran una presència molt destacada en la propera legislatura al Congrés de Diputats. Carolina Telechea compartirà amb Gabriel Rufián el lideratge d’ERC a la cambra baixa en els propers anys, després de la renúncia de Joan Tardà i davant la impossibilitat que el primer candidat, Oriol Junqueras, pugui esdevenir diputat. Així ho va confirmar ahir al vespre el Consell Nacional del partit republicà, una notícia que ja era un crit a veus des de feia dies. D’aquesta manera, Junqueras serà el número 1 d’ERC per Barcelona, seguit de Rufián i com a número 3, Carolina Telechea. Joan Josep Nuet, d’EUiA, serà el número 4.

Segons ha sabut La Veu, Rufián tindrà la responsabilitat de continuar essent la cara visible d’Esquerra a Madrid, en especial dins de l’àmbit mediàtic i a les xarxes socials, on es desenvolupa amb molta solidesa.

En canvi, Telechea -que avui és a la presó de Soto del Real entrevistant-se amb Junqueras- tindrà un paper determinant: el d’establir diàleg amb les forces polítiques espanyoles, substituint així el perfil dialogant i negociador de Tardà. Tot un repte en el moment que vivim.