Carme va celebrar per Sant Martí la Festa Major d’hivern

110

sant-marti-carme-festa-major-hivern-veuanoiaSegons la llegenda l’interludi de bonança que cada any té lloc a mitjans de novembre es coneix amb el nom de l’estiuet de Sant Martí, i aquest any hem pogut fer honor a la llegenda, ja que per Sant Marti hem pogut gaudir d’aquest estiuet.

Aquest any les activitats de Sant Martí, Festa Major d’hivern, van començar el divendres a 2/4 de 12 del migdia quan el Cisco Valls, campaner del poble, va fer el repic de Festa Major.

Tot seguit després del repic a les 12 se celebrà la Missa en honor al patró, acompanyada pels cants dels Amics de la parròquia de Carme i en finalitzar, s’inaugurà al Casal una exposició de pintures amb quadres fets per les senyores que participen en el taller de pintura de la Pilar Gil. Introduïren l’acte els parlaments del regidor de festes, Joan Hernan i finalitzant l’alcaldessa Ildefonsa Tarrida donant per inaugurada l’exposició. Un petit refrigeri va fer que l’esperit de Sant Martí de compartir es donés a tota la gent que va assistir a l’acte, interactuant amb els que participen en el taller de pintar així com amb la mestra Pilar Gil.

Continuant la diada a la tarda a la sala d’actes del Casal, la quitxalla va gaudir de l’animació infantil GRESCA FRESCA a càrrec dePARRANDA, la qual va fer passar una bona estona als infants. Una xocolatada va posar final a la festa.

sant-marti-festa-major-hivern-veuanoia-carmeEl dissabte 12 de novembre es va iniciar per primera vegada la 1a Cursa d’Orientació de Carme amb força participació i que alguns casos l’orientació va ser una mica difícil.

Aquest any no vàrem donar continuïtat a sopar dues vegades sinó que es va fer un dinar, que va tenir una bona participació.
La sobretaula va ser amenitzada pel monologuista Jordi Mercader que va posar la nota d’humor a la vetllada.

Diumenge 13 de novembre per acabar la festa a la 1 del migdia es va fer una cercavila amb gegants de la Llacuna, Sant Pere Molanta i Montbui acompanyats pels capgrossos de Carme que varen portar els nens i nenes de l’escola. Tots junts van fer gaudir de la festa a petits i grans.

Durant els dies festa i que ja s’ha convertit en una tradició els balcons i finestres es van omplir de banderoles pròpies de Carme.