Carlos R. Ríos: “A Montbui es podran veure títols i noms imprescindibles del D’A”

125
Carlos R Ríos - Foto Óscar Orengo - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat
Foto: Óscar Orengo

Els Cinemes Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui seran una de les set seus que el Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona (D’A) ha triat per projectar-hi una selecció dels millors títols d’aquesta edició. Si el certamen arrencava aquest dijous a Barcelona i Vilafranca del Penedès, aquest divendres dóna el tret de sortida a Montbui, amb ‘Sunset song’.

En una entrevista a SurtdeCasa Centre, el director del D’A, Carlos R. Ríos, destaca que a Montbui s’hi podrà veure “una bona representació, amb títols i noms imprescindibles”: “el primer és Terence Davis amb ‘Sunset Song’, un director de llarg recorregut i molt conegut per ser normalment a tots els festivals de categoria A, ja sigui la Berlinale, Cannes o Venècia”. Ríos també recomana l’obra del director Brillante Mendoza i de Corneliu Porumboiu, ‘Taklub’ i ‘El tesoro’, respectivament. “També hi haurà dues pel·lícules inèdites, estrenes del festival i de les seus, que són ‘Les deux amis’ de Louis Garrel, i ‘Demon’, una de les grans sorpreses de l’últim festival de Sitges”, destaca.

Seus DA Festival Internacional de Cinema d'Autor de Barcelona D'A 2016 - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

Sobre la tria de Montbui com a seu del Festival, Carlos R. Ríos detalla que quan van buscar un espai per cobrir l’Anoia van veure que “el millor equipament que hi ha al territori és a Santa Margarida de Montbui, els cinemes Mont-Àgora”, dels quals diu que tenen “un equipament espectacular, del màxim nivell”. El partner per tirar endavant el projecte a la comarca ha estat Jordi Comellas i el seu equip.

Si la iniciativa funciona, es podria repetir els propers anys: “L’objectiu és que tingui continuïtat i apropar algunes de les pel·lícules del D’A a públics que no estan a Barcelona i que no hi poden anar per diferents raons”, diu Ríos.

Podeu llegir l’entrevista sencera a SurtdeCasa Centre.