Carles Puigdemont inaugura el nou cinema de l’Ateneu

147

cinema_ateneu_02El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha inaugurat aquest dissabte, 3 de desembre, el nou Ateneu Cinema d’Igualada. Acompanyat de l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, i de la presidenta de l’Ateneu Igualadí, Mireia Claret, ha descobert la placa commemorativa de la posada en marxa d’aquest nou equipament cultural, que ha estat possible gràcies a un conveni entre el consistori i aquesta entitat. A l’acte també hi han assistit la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, regidors de l’Ajuntament d’Igualada, representants d’altres ajuntaments de la comarca, la diputada al Parlament de Catalunya, Alba Vergés, membres de la junta de l’Ateneu Igualadí i integrants del teixit comercial i cultural local.

puigdemont-ateneu-cinema-veuanoiaCarles Puigdemont ha felicitat la ciutat d’Igualada perquè “heu sabut superar el sotrac que va suposar el tancament del cinema” i ha convidat els impulsors d’aquest nou equipament a no caure “només en el cinema comercial i saber desenvolupar un discurs cinematogràfic que faci honor a una institució com l’Ateneu Igualadí i al caràcter públic que té aquesta pantalla”.
Marc Castells, de la seva banda, ha recordat que “amb aquesta aposta donem compliment a un compromís que vam assumir i que perseguia un triple objectiu; donar resposta a una demanda ciutadana evident, recuperar un referent de cultura per la ciutat com és el cinema i, molt especialment, dotar el centre d’un reclam que dinamitzi l’economia i consolidi Igualada com un centre comercial a cel obert”.

Mireia Claret, finalment, ha apuntat que “l’Ateneu agafa el repte i el compromís de gestionar aquest cinema on, a banda de projectar pel·lícules d’estrena, sabem que tindrem el suport d’entitats com el Cineclub, Òmnium, Unesco Igualada o el Festival Zoom, fent entre tots una programació de referència”.

Al mes de gener de l’any 2014 el Kursal, l’últim cinema que havia tingut Igualada, de titularitat privada i situat al carrer Sant Magí, va tancar les seves portes. Des d’aleshores, Igualada no ha tingut cinema d’estrena, malgrat que diferents entitats i el mateix Ajuntament han seguit programant films per diferents públics al Teatre Municipal l’Ateneu, al Museu de la Pell o a la Biblioteca Central. A partir d’aquest desembre, però, Igualada recuperarà les pel·lícules comercials d’estrena.