Carles Puigdemont inaugura aquesta tarda el nou cinema de l’Ateneu

194

cinema1El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, serà avui dissabte a Igualada per inaugurar el nou Cinema de l’Ateneu Igualadí. L’acte serà només de caire institucional, perquè el cinema no obrirà les portes al públic en general fins el 16 de desembre. El president arribarà sobre les set de la tarda a Igualada, procedent del camp del Barça, on haurà assistit al partit contra el Real Madrid, i abans d’anar a Lleida, s’aturarà a la capital de l’Anoia. Aquests dies, s’estan ultimant els darrers detalls per tenir a punt el cinema, amb els permisos administratius necessaris. Dimecres, l’alcalde Marc Castells, la presidenta de l’Ateneu Mireia Claret, i els presidents d’Igualada Comerç i Fira d’Igualada, Xavier Figueres i Joan Domènech, respectivament, van presentar a la premsa el nou cine i la campanya comercial de Nadal.

Star Wars, per començar

L’aspecte que ofereix la nova sala de cinema és espectacular. Té una capacitat de 129 butaques, totes elles molt còmodes i modernes, i la inclinació de les files és força elevada, de manera que des de qualsevol lloc es pot veure la pantalla en molt bones condicions. A més, el so és de darrera tecnologia, i, els que ja l’han sentit, diuen que és veritablement de primera categoria.

Aquesta setmana, els tècnics ultimaven la construcció de la taquilla, que estarà situada a l’entrada de l’Ateneu. Cal destacar, però, que les entrades també es podran comprar a través d’internet.

La primera pel·lícula que s’oferirà a partir del dia 16 de desembre serà l’última de la saga de la Guerra de les Galàxies, Star Wars Rogue One, que s’estrenarà a Espanya aquell mateix dia. Durant les festes de Nadal, el cinema de l’Ateneu oferirà preus populars i sessions matinals, dedicades a cinema infantil i familiar.

La programació regular, a partir de gener

La programació regular, però, no arribarà fins a partir del 15 de gener. Segons que han explicat des de l’Ateneu, la intenció és obrir tots els dies de la setmana. Els divendres, dissabtes i diumenges, s’oferirà cinema d’estrena, i també els dimecres, que serà el “dia de l’espectador”. Els dijous es dedicarà a les versions originals i a les ofertes del ja existent Cineclub de l’Ateneu. Els dilluns i dimarts serà per a pel·lícules d’estrena que no s’hagin programat durant els altres dies.

La presidenta de l’Ateneu, Mireia Claret, explicava que “cada setmana hi ha sis o set estrenes, però com a molt nosaltres en podrem programar un parell o tres. Per això mirarem que durant la setmana es puguin veure totes, però els dissabtes i diumenges també es procurarà que a cada sessió horària es canviïn les pel·lícules en funció del perfil d’espectadors a que vagin destinades”. Efectivament, la intenció dels programadors, l’empresa Giralt Grup, és que els caps de setmana hi hagi passis a les 4, 6 i 8 de la tarda, més una sessió a les 10 de la nit i una altra “golfa” els dissabtes.

cinema2Claret explicava dimecres que “volem que la gent d’Igualada, que tant va demanar que tornéssim a tenir un cinema, se’l faci seu, i l’utilitzi. L’Ateneu ha guanyat un espai, certament, però Igualada ha guanyat un cinema. Volem també que sigui un referent en programació”. El president de Fira d’Igualada, Joan Domènech, conegut cinèfil, definia el cinema com “realment espectacular”, i Xavier Figueres, president d’Igualada Comerç, afegia que “ara serem més atractius i tindrem més capacitat de retenció a la ciutat gràcies al nou cinema”. En aquest sentit, els comerciants preparen iniciatives com sortejos de vals anuals per anar al cinema, i participaran aquestes festes de Nadal amb l’obertura del cinema igualadí convertint els aparadors de les botigues en cartelleres.

Pel que fa als preus de les entrades, seran entre 5 i 6 euros i mig per sessió, tot i que podran variar depenent del tipus de pel·lícula que es passi. Hi haurà descomptes per als socis de l’Ateneu Igualadí.

Jordi Puiggròs