Un article de
Veuanoia

Càritas Anoia-Segarra va celebrar dijous passat l’Assemblea Anual
C

5 de juny de 2018

Montserrat Roca: “Cal reforçar els lligams entre la realitat de Càritas i la comunitat”

El passat 31 de maig es va celebrar l’Assemblea anual de Càritas Anoia-Segarra, a la sala d’actes de l’Espai Cívic Centre d’Igualada, comptant amb l’assistència del nombrós equip de persones voluntàries dels diversos projectes, de l’equip de professionals, de socis i de representants de les parròquies de l’arxiprestat. L’assemblea s’obri amb la lectura d’una pregària i amb la salutació i intervenció de la directora de Càritas, Montserrat Roca.

Montserrat Roca va voler constatar que les persones que continuen ajudant des de Càritas “són aquelles que ni tant sols es poden acollir a les ajudes oficials, perquè no estan regularitzades, perquè no tenen cap ingrés, perquè viuen en un habitatge precari que té els subministres en nom d’altri i altres situacions diverses”. Per Roca aquest fet té una doble conseqüència, per una banda “ens fa viure i conèixer situacions d’extrema vulnerabilitat, que tenen una difícil superació, sobre tot pel que fa a la situació de precarietat de l’habitatge i tot el que suposa d’inestabilitat per a les persones que ho pateixen” i per altra banda “ens fa repensar la nostra acció i ens dóna l’oportunitat d’esmerçar més esforços personals i econòmics a les tasques d’acompanyament, concretades en la formació, orientació i inserció laboral”.

Per Caritas un dels reptes és fer créixer el sentit comunitari dins de Càritas aconseguint que les persones que participen en tallers, cursos, … se sentint que formem part d’un col·lectiu que treballa per dignificar la pròpia vida i la del l’entorn, i per aconseguir-ho segons Montserrat Roca “cal reforçar els lligams entre la realitat de Càritas i la comunitat, afavorint els espais d’intercanvi, coneixement, trobada i participació”.

L’acte va continuar amb el detallat comentari de la Memòria d’activitat de 2017 a càrrec de la coordinadora tècnica de l’entitat, ressaltant els àmbits de l’acció social que Càritas duu a terme: l’acollida i acompanyament; la inserció sociolaboral i els projectes d’Inclusió social. Hi destacà el grup dels 127 voluntaris i voluntàries i 6 professionals que hi treballen a l’entitat. Unes xifres que donen un número de 183 persones i/o famílies ateses i amb un total de 444 beneficiaris, a través del servei d’acollida i seguiment social; 104 persones ateses al servei d’orientació laboral, dels quals 40 han participat en algun projecte formatiu de l’entitat; 79 persones participants en cursos de llengua catalana i castellana i 23 persones acollides a la Llar d’acollida per a víctimes de violència masclista.

Es destacà també altres àmbits pels qual l’entitat ha volgut apostar en el darrer any com és l’àrea comunicativa. Algunes accions en aquest àmbit han estat la renovació i actualització de la web, la creació d’una pàgina a facebook per ser més present en les xarxes socials, o la contínua presència en els mitjans amb articles sobre l’activitat a Càritas o la difusió de campanyes com les del treball digne i “Sigues part de la solució contra la pobresa. Fes-te de Càritas”.

L’Assemblea va cloure amb la xerrada de Joan Vera, educador social, i fins ara coordinador de Càritas Diocesana de Vic, sobre “Els reptes de Càritas avui”.

Compartir

Deixa un comentari

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta