Cardiosos forma als Mossos d’Esquadra de l’Anoia en l’ús de desfibril·ladors i suport vital bàsic

169

L’empresa de cardioprotecció Cardiosos ha format a més d’una trentena d’agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) Anoia. Durant dos dies diversos agents que s’han apuntat voluntàriament al curs, han aprés a fer ús dels desfibril·ladors externs automàtics així com diverses maniobres de suport vital bàsic.

L’objectiu de la formació que Cardiosos ha ofert al cos de Mossos d’Esquadra és “ampliar la formació en l’ús de Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA) al màxim de gent possible, especialment entre col·lectius que estan al carrer i al servei de les persones”, explica el gerent de Cardiosos, Pep Méndez.

Malgrat que el curs era voluntari, les places van exhaurir-se ràpidament, “símptoma de l’interès que tenen els Mossos d’Esquadra en formacions d’aquest tipus”, apunta Pep Méndez. Els Mossos d’Esquadra reben classes de primers auxilis durant la seva formació a l’Escola de Policia, però “és important rebre coneixements sobre aquest tipus de dispositius que hi ha al carrer a l’abast de tothom”, assegura l’Inspector en cap de l’ABP Anoia, Damià Larriba que remarca la necessitat de que els agents sàpiguen utilitzar “aquest tipus d’eines que permeten salvar vides”. Al mateix temps, els curs també ha servit de reciclatge d’alguns dels coneixements apresos a l’Escola de Policia, explica Larriba que agraeix a Cardiosos la formació. De moment, els Mossos d’Esquadra no porten dispositiu DEA als vehicles policials.

Es dóna la circumstància que l’Anoia és una de les comarques més cardioprotegides del país, amb desfibril·ladors a gairebé cada municipi. Per aquest motiu, durant la formació també s’ha explicat l’APP per a dispositius mòbils Cardiocity 112, que geolocalitza la gran majoria de desfibril.ladors de la comarca i el posiciona al telèfon mòbil que tothom porta a sobre, al mateix temps que avisa a les persones amb formació que es troben a un quilòmetre a la rodona de la incidència per a que puguin actuar.