Capellades torna a impulsar la campanya contra les agressions sexistes “Estimo com vull”

196

Cartell ESTIMO COM VULL - v5 (Copiar)Coincidint amb la Festa Major l’Ajuntament de Capellades ha tornat a promoure la campanya “Estimo com vull i qui vull, si dic sí, triem on; si dic no, bona nit!” per al foment d’unes festes lliures d’actituds sexistes i no discriminatòries.

Aquesta iniciativa es va impulsar per primer cop l’any passat i va tenir molt bona acollida, tant per part dels capelladins i capelladines com per una cinquantena de municipis que també l’han aplicat a les seves festes, amb modificacions específiques. L’alcalde de Capellades, Aleix Auber, posa en valor aquesta repercussió tant gran que va tenir i ha mostrat el seu orgull i felicitacions a l’Adela Morera, la regidora d’Habitatge, Equitat i Participació Ciutadana que en va ser l’impulsora.

Igual com l’edició anterior, aquesta campanya pretén reafirmar el caràcter inclusiu i respectuós de les nostres festes i prevenir relacions abusives i discriminacions de gènere. És una crida a la implicació col·lectiva per la ruptura de comportaments nocius normalitzats i el foment de relacions justes i equitatives. Així mateix, vol donar tot el suport i reconeixement a aquelles persones que puguin sentir-se vulnerades o assetjades.

Des de l’Ajuntament de Capellades es defensa que tenim dret a escollir quan començar i quan acabar una relació sexual, independentment del moment en què ens trobem, i exigir sempre un tracte respectuós. Estimem com volem i qui volem. Si dic sí, triem on, si dic no, bona nit!

La campanya es promocionarà mitjançant uns cartell que es penjaran als comerços i a les barres de la festa. Finalment, junt amb el programa de la Festa Major també es donarà unes polseres que porten gravades el missatge. 

Aleix Auber està satisfet no tant per l’èxit de la campanya sinó del missatge, que és l’important. També assegura que en aquestes situacions és quan “sent conscients que les festes són espais de deshinibició, la gent beu, tot és molt alegre, i és aquí on algú confon l’alegria amb aquestes actituds masclistes”. També creu que el problema ha estat amagat durant molt temps i per això s’ha de fer sensiblització des de les entitats i les institucions.