Capellades també exigeix la llibertat dels presidents d’Òmnium i ANC i vota contra el 155

47

El darrer dimecres de mes s’ha celebrat a Capellades la sessió ordinària del Ple d’octubre. A l’ordre del dia, les qüestions més destacades han fet referència al procés. Així, després de posar al dia els decrets d’Alcaldia, es va procedir a votar la moció presentada per VdC-CUP, PDeCAT i ERC per exigir la llibertat dels presidents d’ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Hi van estar d’acord els grups que van presentar la moció i el PSC es va abstenir.

Seguidament les mateixes formacions van presentar una altra moció, en aquest cas per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya. Primer, es va decidir votar la moció per acords. El PSC va votar en contra del primer punt, on es manifestava el suport del ple capelladí al govern i al Parlament per fer complir el mandat de l’1 d’octubre. El portaveu socialista, Aaron Alcázar, va explicar com el seu grup no compartia aquest punt perquè considerava que l’1-O era fruit dels dies 6-7 de setembre quan es va vulnerar els drets dels parlamentaris. Tots els grups van votar favorablement als següents punts de la moció on es va decidir condemnar les mesures repressives i aturar la suspensió de l’aplicació de l’article 155.

En els tres següents punts de l’ordre del dia es van aprovar a proposta del regidor d’Hisenda, Jaume Solé, 3 convenis entre l’Agència Tributària de Catalunya i Ajuntament, llar d’infants i Museu Molí Paperer per a la tramitació dels corresponents tributs.

Finalment, abans de passar a precs i preguntes, es va aprovar una modificació de crèdit.

A precs i preguntes el grup del PDeCAT va insistir en els bàdems de la Ronda del Capelló, explicant el govern capelladí que s’està procedint a la seva substitució perquè estaven molt deteriorats. També el representant del PDeCAT, Marcel·lí Martorell, va fer diverses reflexions sobre l’ocupació de vivendes a Capellades.

Per la seva banda, el socialista Aaron Alcázar va demanar per la il·luminació insuficient d’alguns espais de la vila.