Capellades se suma a la commemoració del 25-N amb la campanya “PAS FERM! Eradiquem la violència masclista”

21

El 25N es commemora el dia Internacional per Erradicar la Violència Masclista.

La Taula de Dones de Capellades ha organitzat un seguit d’activitats al voltant del 25N amb l’objectiu de sensibilitzar sobre aquesta temàtica.

La primera proposa ha girat al voltant de l’escriptora i periodista Montserrat Roig. Des de la Biblioteca El Safareig de Capellades s’ha organitzat una exposició, un centre d’interès i una xerrada sobre questa autora amb l’objectiu de conèixer i divulgar la seva obra.

cartell-programacio-a3_25n_v2_imp-copiarRepassant els actes cronològicament, cal destacar els tallers oberts per pintar sabates, els dies 12 i  19 de novembre, per a l’exposició “Zapatos Rojos”.

El 14 de novembre s’ha iniciat la difusió del microcurt “Pas ferm!”, realitzat des de la mateixa Taula de Dones i que es pot veure a la web de l’Ajuntament de Capellades.

El dimarts 15 de novembre la Sala d’Actes de la Biblioteca es va omplir amb l’Hora del Conte, de la mà de la Clara Gavaldà, qui va explicar un dels secrets més ben guardats: “Les princeses també es tiren pets”.

També durant aquesta setmana s’ha editat uns cartells i fulletons explicatius sobre els diferents tipus de violència: psicològica, sexual, ambiental, física o econòmica.

El dissabte 26 es farà una de les accions més visuals, a la Plaça Catalunya a partir de les 11 del matí. Es tracta de l’exposició “Zapatos Rojos”. Tal i com es detalla en el programa de l’exposició “l’obra neix de la mà de l’artista mexicana Elina Chauvet l’agost de 2009 a Ciudad Juárez, arran del dol propi i de la necessitat de fer públic el dolor privat i aliè. A través de l’absència i la visibilitat de les sabates vermelles, l’obra col·lectiva pretén mostrar el buit que han deixat les filles, les germanes, les mares i les esposes. Les sabates ens expliquen l’absència de qui les calçava i el vermell representa la sang però també l’esperança.  Les sabates vermelles han caminat més enllà de Mèxic i diverses artistes, entitats i activistes d’arreu del món han anat replicant aquesta instal·lació col·lectiva per tal de denunciar les violències que viuen les dones pel sol fet de ser-ho. Argentina, Itàlia, Alemanya, Noruega, Brasil, Espanya, Catalunya i aquest novembre a Capellades”

Per poder representar aquesta obra s’ha fet prèviament una recollida de sabates velles, que ha tingut molt bona resposta ja que ràpidament s’ha arribat al centenar de parells necessaris per fer l’exposició.

Les dues propostes restants seran els dies 29 de novembre i 2 de desembre. El dimarts 29 es farà un taller obert al jovent, de hip hop contra la violència masclista, anomenat “prou sexisme, fem el nostre rap”. Serà a les 5 de la tarda a la Biblioteca, però cal inscriure’s prèviament a l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Capellades.

Finalment el 2 de desembre a dues escoles de Capellades es farà tallers. Al Col·legi Mare del Diví Pastor es treballarà sobre “Educació emocional per la igualtat” i a l’Escola Marquès de la Pobla hi haurà el taller “Imaginem la igualtat”.