Capellades obre el procés participatiu per escollir com serà la Piscina Blava

31

L’Ajuntament de Capellades ha obert un procés participatiu per debatre com ha de ser la Piscina Blava del futur.

En primer lloc s’ha fet una trobada a La Lliga per explicar quina és la situació actual de l’espai, tant a nivell de normativa com de mancances tècniques o d’espai entre altres qüestions.

L’Alcalde de Capellades, Aleix Auber, va explicar com la Piscina Blava és un espai compartit que necessita una posada al dia que es vol debatre i proposar entre tothom. Va intervenir l’enginyera municipal, Montse Ferrús, per explicar la normativa actual de piscines i també l’arquitecte municipal, Juan Carlos Reyes, per analitzar els diferents espais del recinte i la seva situació.

Tal i com anava matisant l’Alcalde, “hem d’afrontar el projecte de manera global i amb amplitud de mires, pensant en algunes millores concretes de coses puntuals, però també des del canvi total. Hem de poder parlar de tot, el vas de la piscina petita, la reubicació d’espais, les dimensions, les zones de gespa, l’ombra.. Tot el que se’ns vaig plantejant”.

La segona part de l’acte va servir per presentar el procés participatiu. Hi van intervenir la tècnica de Participació Ciutadana del Consell Comarcal, Susana Llopart, per explicar el procediment que es seguirà.

Així es va presentar uns fulls on es planteja alguna de les propostes que es poden fer: espais de gespa, zona del bar, pista de ball… Aquest formulari es pot descarregar a la pàgina web de l’Ajuntament de Capellades i després d’omplir-lo, es pot deixar abans del 15 de desembre a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (la recepció de l’Ajuntament) i la Biblioteca El Safareig.

També es va informar sobre la creació d’una comissió de treball ciutadana. Segons la tècnica de participació, “hem establert que estigui formada per una màxim de 12 persones perquè sigui el màxim d’operativa possible. Aquest grup es reunirà unes 3 vegades per vetllar per tal que totes les propostes que facin arribar els ciutadans es puguin incorporar al projecte que després els tècnics han d’elaborar en col·laboració amb els regidors”.

L’acte va acabar amb un torn d’intervencions des del públic que van exposar les mancances actuals que han detectat com a usuaris habituals de la Piscina i amb l’Alcalde animant a tothom a presentar per escrit aquestes suggerències per escrit per tal que es puguin valorar.