Capellades, destinació turística sostenible

145

L’Ajuntament de Capellades ha obtingut per primera vegada l’acreditació al compromís per la sostenibilitat turística Biosphere. Aquesta Certificació Biosphere Destination (BD) dóna fe que Capellades compleix amb els criteris, indicadors i millors pràctiques establerts, fet que dóna la garantia que és una destinació turística preocupada pel medi ambient i la sostenibilitat.

El treball s’ha fet de manera coordinada amb el Consell Comarcal de l’Anoia, Anoia Turisme, dins la marca “Paisatges Barcelona” i el suport de la Diputació de Barcelona. Tal com destaca el regidor de Promoció Local, Àngel Soteras, “en el món del turisme s’està imposant obtenir la marca o distintiu de BIOSPHERE com a garantia de destinació amb sensibilitat per les qüestions ambientals i de sostenibilitat. El nostre Ajuntament ha passat una auditoria i continuarà treballant en formació i en projectes que ens mantinguin dins aquesta tendència de futur”.

L’adhesió al compromís implica assumir els principis de gestió sostenible, desenvolupament econòmic i social, conservació i millora del patrimoni cultural, conservació ambiental, qualitat i seguretat i implicació del visitant.

La Diputació de Barcelona ha estat pionera en promoure, a través del seu programa “Compromís per a la Sostenibilitat”,  les bones pràctiques en gestió sostenible de les empreses turístiques i el seu reconeixement a través d’un distintiu, pel desenvolupament del turisme sostenible des d’una perspectiva integral i el treball col·lectiu. Actualment, hi participen més de 300 empreses i serveis turístics de les comarques de Barcelona.