Capellades celebra una participada Festa Major tot i patir un final inesperat

156

Aquesta setmana Capellades ha viscut la seva Festa Major, amb molta participació als actes i amb un final precipitat per culpa de l’atac terrorista de dijous a la tarda a Barcelona. En conèixer la notícia l’Ajuntament de Capellades va decidir suspendre els actes del darrer dia, en solidaritat amb les víctimes i en denúncia de la barbàrie.

Tal i com destaca la regidora de Festes, Susana Moreno, “en general ha estat una bona festa major, amb imprevistos com la cancel·lació del concert del Dr. Prats que vam solucionar amb el concert de Sense Sal, que finalment va tenir molt bona acollida. Quan vam conèixer el brutal atemptat a La Rambla de Barcelona vam decidir suspendre els actes que quedaven en solidaritat amb les víctimes i les seves famílies. Malgrat aquest incident, valorem la festa major molt positivament, amb especial menció al pregó d’aquest any, que va ser un dels actes més concorreguts, emotius i especials d’aquestes festes.

En aquesta Festa Major des de la regidoria de Festes hem volgut apostar per les iniciatives locals i crec que ens ha anat força bé. Un clar exemple és el concert vermut del grup Pribiz que va omplir els Jardins de Casa Bas, malgrat la calor; o la Nit de les Barraques on les entitats capelladines es van bolcar en una plaça plena; o el ball amb l’Orquestra New Marabú de la Piscina, que també va ser molt participat. Aquesta és la línia que volem continuar en les properes edicions de Festa Major”.

La Festa Major de Capellades va començar a fer bullir l’olla durant el cap de setmana, amb un Capvespre d’Art al Pati de La Lliga on van participar més de 50 artistes locals. A la nit, el Disco Bingo va portar més de 800 persones a la plaça Catalunya per un costat, i a la plaça de la Bassa per l’altre, seguint les propostes de la Festa Major Popular. Diumenge, nova edició del Cuinem La Bassa.

Dilluns, primer dia de Festa Major a Capellades hi hagué temps per fer un Campionat de Petanca, inaugurar una exposició de pintures de Jordi Pons a Casa Bas, fer un concert amb Renaldo i Clara i un espectacular Correfoc que va deixar un grandíssim gust de boca als participants. A la nit, la gent es va repartir entre Casa Bas, amb el concert de Sara Pi & Érico Moreira i la Nit de PD’s a la Bassa.

El dia 15, el més destacat, va tenir propostes seguides durant tot el dia. Després de la missa i la ballada dins l’església, es va fer el pregó d’inici amb els 3 forners de Capellades, que van divertir i emocionar una plaça plena. Seguidament la cercavila de Gegants, Xaranga, Capgrossos i Falcons va portar tothom fins la Font Cuitora pel concert del grup Shine.

A la tarda, hi hagué actes per a totes les edats i gustos: bicicletada popular de l’Esplai Aliret, que va finalitzar als jardins de la Residència amb l’espectacle familiar de la companyia Mumusic Circus. Sardanes a la Bassa amb la Cobla Almogavarenca i Cercatasques de la FMP pels carrers de la vila.

A la nit, a la Piscina hi havia l’Orquestra New Marabú a la Piscina Blava i a la plaça Verdaguer primer el grup Trast i després les versions dels The Txandals. A la plaça Àngel Guimerà, Sessió de Dj amb DJ Texas, KpBoyz i Nezar Kamal Live Show.

El dia 16 va començar amb gent a la Piscina Blava participant del Paddle Surf Show i a Casa Bas omplint el concert de Pribiz. A la tarda, disputat partit de Festa Major entre el CF Capellades i l’AE Piera, amb victòria local. Les famílies gaudint de l’espectacle de carrer de Los Rabinovich primer i després amb el concert de la C-15 Jazz Band. La nit va començar animada, amb la cancel·lació a darrera hora del concert amb Dr. Prats per motius personals de força major, substituïts per Sense Sal. La plaça Catalunya es va omplir i va gaudir amb The Jazzman Selecta, les Funkystep & The Sey Sisters i amb Sense Sal, que va agradar molt.

Del darrer dia de Festa Major, 17 d’agost, només es va poder fer els actes de matí, amb l’arrossada a la Font Cuitora i el Taller de Paper al Museu Molí Paperer de Capellades.