El cantautor Toni Subirana presenta el seu darrer treball a la Pobla de Claramunt

63
Toni Subirana  Luz de Gas.
Toni Subirana en una actuació al Luz de Gas.

El cantautor Toni Subirana presentarà, el dissabte 26 de novembre a la Pobla de Claramunt, el seu darrer treball que porta per títol “Cançons d’Advent i Nadal”. El concert, organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, tindrà lloc a 2/4 de 8 del vespre al Teatre Jardí i el preu de l’entrada serà de 4 euros.

Aquest recital s’inclou dins de la programació de les Festes Culturals, que es va iniciar el setembre i que finalitza aquest mes de novembre. Toni Subirana, veu i guitarra, estarà acompanyat a l’escenari per Alfons Rojo, guitarres, mandolina, violí, acordió i harmònica, i per Pep Pladellorens, piano. El repertori estarà format per cançons sobre poemes de temàtica nadalenca d’autors catalans de renom, com Maragall, Verdaguer o Carner.

Toni Subirana, nascut a Barcelona, ha estat vinculat al món de la música des de ben petit. Als 7 anys ja rebia classes de guitarra i als 11 anys va debutar en un escenari amb la interpretació de temes coneguts de cançons d’autor. Als 14 anys va composar les seves primeres peces. Al llarg de la seva carrera, ha musicat poemes d’autors molt coneguts, com Josep Maria de Segarra, Pablo Neruda, Antonio Machado o Joan Maragall. També escriu la lletra i composa la música d’alguns dels temes que porta a l’escenari.

El 1986 Subirana va signar un contracte amb la discogràfica Hispavox, companyia amb la qual va enregistrar el seu primer disc de llarga durada. El 1994 va treure al carrer el seu treball “Toni Subirana canta Josep Maria de Segarra”, que va portar a diversos escenaris de Catalunya i les Illes Balears. I un dels seus darrers disc és “Afectos especiales”, que inclou tretze noves composicions inèdites.