El Campus Motor participa al programa de televisió “1mon.cat” dedicat al sector de l’automoció

87

El passat diumenge 5 de març, la Xarxa Audiovisual Local emetia el seu programa 1mon.cat en directe des de les instal·lacions del Parc Motor i el dedicava al sector de l’automoció. El Campus Motor va tenir un paper destacat al llarg de les dues hores de programa amb les intervencions del conseller del Campus Motor i alcalde de Castellolí, Joan Serra i l’arquitecte de l’edifici, Pere Puig.

Joan Serra, va posar en valor el paratge, l’entorn natural, la disposició de polígons industrials preparats, les instal·lacions i la ubicació de proximitat amb Barcelona, “característiques que el converteixen en un pol d’atracció per a empreses del sector”. Serra va destacar el lideratge de Castellolí i del Consell Comarcal de l’Anoia que treballa per aconseguir finançament europeu per a desenvolupar a la zona el projecte “Anoia connected car living lab”, un projecte que permetrà que l’Anoia formi part de l’estratègia i de l’ecosistema de consolidació del vehicle connectat i autònom a Catalunya.

Per la seva banda, l’arquitecte de l’edifici del Campus Motor, Pere Puig, va explicar la concepció de l’edifici pensant sempre en les seves funcionalitats i la imatge interior de laboratori que es volia transmetre. L’edifici Campus Motor disposa de 2.800 m2, està equipat amb tecnologia especialitzada, amb sales multimèdia preparades per a fer-hi videoconferències i seguiment en directe de les proves del circuit, i condicionat per encabir-hi vehicles de grans dimensions, a més de reunir totes les condicions de confidencialitat, un requisit indispensable per a les empreses del sector.

En el programa també hi va participar Jordi Mas, president de la Fundació Catalana Esport del Motor, qui va explicar els orígens del Parc Motor, l’activitat que s’hi desenvolupa i la seva voluntat des del principi d’esdevenir un centre de formació per a pilots.

Altres professionals que hi van intervenir en el programa dedicat al motor van ser: el pilot de trial Toni Bou, Jordi Boria, de l’organització del Ral·li Ciutat d’Igualada, el fundador de la xarxa social per a motoristes We ride, Ignasi Rojas, el fisioterapeuta del centre Gessamí especialitzat en pilots, Martí Compte, el pilot de Formula 1 David Bosch, professionals del Karting Parc Motor, entre altres.