El Campus Motor Anoia lidera un projecte públic i privat per esdevenir un referent en el “cotxe del futur”
E

17 de desembre de 2016

tots-pectDilluns es va presentar al Campus Motor Anoia el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) “Anoia connected car living lab”, impulsat entre d’altres pels Consell Comarcal de l’Anoia, els ajuntaments de Castellolí i Igualada, la Fundació Catalana de l’Esport del Motor (Parcmotor Castellolí), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), amb el suport del Clúster de l’Automoció de Catalunya, el Clustermoto i la Unió Empresarial de l ́Anoia. La presentació a Castellolí arriba més d’un any després que arrenqués el projecte, amb una anàlisi de l’estratègia comarcal, l’estratègia del Govern i de la UE al voltant del vehicle connectat i autònom, i es van configurar taules de treball i reunions amb empreses, centres de coneixement, persones i administracions. Gràcies al PECT, l’Anoia forma i formarà part d’una estratègia i de l’ecosistema de consolidació del vehicle connectat i autònom a Catalunya, destacant la importància de la indústria del motor al país i les seves oportunitats de negoci futures. Per a fer reali- tat el projecte, valorat en 2,4 milions d’euros, caldrà que els Fons europeus FEDER el tinguin en compte subvencionant-ne la meitat.

El president del Consell Comarcal, Xavier Boquete, va destacar que el projecte ha servit d’excusa perquè tots els presents es trobessin i treballar per aconseguir un objectiu i definir què ha de ser la comarca de l’Anoia en un futur immediat. “No ens quedarem aquí, aquest projecte pot ser un embrió, i hem trobat una molt bona forma de treballar”, va elogiar, indistintament de si s’aconsegueix o no la subvenció.

L’alcalde de Castellolí i conseller del Campus Motor, Joan Serra va presentar el PECT destacant que el de l’Anoia és un “territori idoni” i que ofereix com a oportunitats “posar en valor els recursos existents, relligar aquests recursos i generar sinergies entre ells, i fer un pas més vers la creació de la necessitat d’especialització al voltant del motor”.

La directora tècnica del Campus Motor, Sílvia Biosca, va desenvolupar els objectius i les operacions que caldran tirar endavant el projecte. En aquest sentit va explicar que per tal d’impulsar l’estratègia del projecte “Anoia Connected Car Living Lab”, es duran a terme 5 operacions. La primera operació vol alinear tot l’ecosistema universitari i innovador d’Igualada amb el cotxe connectat a través de diverses accions. La segona posaria en valor el nou sector d’activitats econòmiques de Can Parera connectant el polígon amb el campus i el circuit. La tercera constaria de programes de preparació de l’entorn empresarial existent, un programa d’emprenedoria i innovació. La quarta estaria relacionada amb el ParcMotor com a centre de serveis, i la cinquena amb la creació de futur, a través de prospectives sobre tendències de mercat. La presentació també va comptar amb la presència dels campions Joan “Nani” Roma i Àlex Haro.

 

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta