Calaf torna a prorrogar els pressupostos i seguirà amb els de 2017

20

Calaf prorrogarà els pressupostos un any més i seguirà amb els aprovats pel 2017. Així serà després que en el ple del passat dilluns no s’aprovés la proposta presentada per l’equip de govern, que va ser tombada pels vots en contra del CiU i GiC.

Va ser la regidora d’Hisenda, Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Montse Mases l’encarregada de presentar una proposta que va qualificar de “coherent i equilibrada”, que permetria actualitzar les partides de manteniment i despeses generals que s’havien definit el novembre del 2016. També incorporava la previsió en inversions com una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua pel canvi de filtra i millora del tractament de l’aigua potable al municipi, la realització dels projectes aprovats en els pressupostos ciutadans o la construcció d’un punt de recàrrega de vehicles elèctrics.

Tot i votar en contra de l’aprovació, el regidor de CiU, Joan Caballol, va explicar que “la nostra proposta és la mateixa que la del 2018 i que ha funcionat prou bé; arribar a acords puntuals en aquells temes que disposin de subvencions importants o s’adiguin amb els nostres plantejaments”.

Per la seva part, el grup del GiC va manifestar tenir confiança zero en l’equip de govern i va considerar que el pressupost presentat era “fals” i estava “inflat”, ja que així, l’equip de govern podia dir que havia reduït el deute. A més, Josep Casulleras va preguntar-se on eren els ingressos que es cobren de l’aigua i no es destinen a pagar al deute. La regidora Montse Mases va respondre que tota la recaptació de l’aigua se la queda Aigües de Manresa. També va defensar la seva gestió i va manifestar que el pressupost de l’Ajuntament és “estrictament rigorós” i basat en ingressos reals, ja que quan es liquida passa pels controls necessaris que així ho demostren.