Calaf tanca la celebració de l’Any Figuerola

11

La celebració de l’Any Figuerola encara la recta final. Ahir es va tancar el cicle de conferències programades amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement de la figura de Laureà Figuerola. Aquesta darrera ponència, del catedràtic de Política Econòmica, Antón Costas, va servir per explicar la importància de Figuerola com a economista i polític, destacant el seu pas al capdavant del ministeri d’Hisenda on l’any 1868 va instaura la pesseta com a moneda oficial de l’estat espanyol.

Acte de cloenda

El dimarts 4 de juliol es tancarà oficialment l’Any Figuerola, 12 mesos que han servit per commemorar el bicentenari del naixement d’aquest calafí il·lustre. Laureà Figuerola va néixer a Calaf el 4 de juliol de l’any 1816.

La cloenda d’aquest any commemoratiu tindrà lloc a la plaça Ravalet a partir de les 19.30 hores. En aquesta plaça es descobrirà una escultura dedicada a Laureà Figuero-la i es podrà gaudir del concert del duet ‘Tarta Relena’, acompanyat per la calafina Ma-rina Torra. Com fa un any, la vetllada també servirà per descobrir el cartell guanyador que es convertirà en la imatge de la propera Festa Major de Calaf.

Any Figuerola

Durant la celebració de l’Any Figuerola any s’han dut a terme activitats de diferent caire  -comercial, escolar, social i cultural- que han permès recordar i, sobretot, donar a conèixer Laureà Figuerola entre les noves generacions. Figura cabdal de la història econòmica, reconegut economista i polític, és especialment recordat  per ser el ministre d’Hisenda que l’any 1868 va instaurar la pesseta com la moneda oficial de l’estat espanyol, en un moment on al país circulaven 97 monedes diferents.