Calaf enceta la celebració del 10è aniversari de l’agermanament amb Soual

34

Calaf i Soual, una població de l’Occitània, celebren enguany deu anys d’agermanament. Per a commemorar-ho s’han previst diferents actes institucionals en ambdues poblacions. El tret de sortida s’ha donat aquest passat cap de setmana quan una delegació de la Unió Esportiva Calaf, formada per una cinquantena de persones entre jugadors i familiars, s’ha desplaçat fins al municipi francès per participar en el campionat de futbol que organitza anualment la Union Sportive Soualaise.

Els resultats han estat molt positius pels dos equips del club de futbol calafí. El més petits, els prebenjamins, s’han proclamat campions després de no perdre cap partit i d’encaixar tan sols un gol. L’altre equip ha aconseguit la tercera posició en la categoria aleví.

La delegació del club esportiu estava encapçalada per dues representants del govern municipal, la regidora d’Economia i Finances, Montserrat Mases, i la de Serveis a les Persones, i Montserrat Isern, que van participar en els actes organitzats pel club de futbol de Soual.

Calaf a Soual

La celebració del desè aniversari continuarà aquest proper cap de setmana, 20 i 21 d’abril. Gairebé 100 persones es desplaçaran des de Calaf a Soual on prendran part en diferents actes programats per l’ajuntament del poble francès.

El tret de sortida es donarà el dissabte a les 6.00 hores quan és previst que comenci la primera Brevet Calaf – Soual. 43 ciclistes estan inscrits en aquest recorregut que ha d’homologar una entitat, en aquest cas BikeCalaf, que dona fe que els ciclistes han fet un quilometratge concret. No és una cursa sinó una excursió personal que segueix un recorregut per carreteres obertes al trànsit, en un màxim de temps.

Aquesta Brevet té la particularitat i la dificultat que no és circular, així que logísticament és més enrevessada ja que cal preveure tota la infraestructura perquè els participants puguin tornar al punt de partida. En aquest cas, els ciclistes faran 400 quilòmetres en un màxim de 27 hores, per tant, com a molt tard poden arribar a Soual a les 9.00 hores del diumenge, 21 de maig.

Allà ja hi haurà, des del dissabte, la resta de la delegació calafina formada per representants del govern municipal, integrants de l’Associació Cultural i Educativa Calamanda, la Coral Ressons i dels Geganters i Grallers de Calaf. Durant la seva estada, a més de participar en els actes institucionals i de celebració dels deu anys d’agermanament, és previst que visitin el patrimoni cultural i històric d’aquesta vila de prop de 2.500 habitants situada al sud del departament del Tarn. A més, les entitats de Calaf donaran a conèixer el folklore de la vila i del país.

Dues setmanes més tard, el cap de setmana del 3 i 4 de juny, serà la delegació de Soual la que visitarà Calaf per tancar els actes de commemoració del desè aniversari de l’agermanament.

Agermanats des del 2007

Els actes d’agermanament entre Calaf i Soual es van fer l’abril de l’any 2007. Va ser una conseqüència de la relació d’amistat i intercanvi que des de feia deu anys tenien els dos clubs de futbol respectius.

Durant aquests deu anys, s’han fet diverses trobades de caire social i cultural que han servit per estendre la col·laboració i el coneixement mutu més enllà del futbol. La celebració d’aquest aniversari es fa amb l’objectiu de seguir treballant per fer créixer l’agermanament a altres àmbits.