Calaf celebra Sant Jordi amb el lliurament de premis dels Jocs Florals i moltes activitats més

21


L’agenda per celebrar la Diada de Sant Jordi arriba a Calaf ben carregada. Entre el 21 i el 23 d’abril  s’han programat una desena activitats de diferent caire i dirigides a un públic heterogeni amb l’objectiu que la gent pugui gaudir d’aquest diada al poble.

Els actes arrencaran aquest divendres a la tarda, 21 d’abril, amb la presentació del llibre “Amb uns altres ulls. La biografia de Montserrat Roig”, amb la presència de la seva autora, Betsabé Garcia. L’acte, que tindrà lloc a la Biblioteca de Calaf ubicada a l’Institut Alexandre de Riquer, comptarà amb la participació d’un grup d’alumnes de batxillerat d’aquest centre i del professor i escriptor Josep Maria Solà. Aquesta presentació està organitzada pel Casino de Calaf.

La mateixa entitat ha organitzat el concert ‘Roig’ que tindrà lloc, a partir de les 22.30 hores, al Pub Skandol. Es tracta també d’un acte dedicat a l’escriptora Montserrat Roig on l’actriu i directora de teatre Mònica Lucchetti narrarà passatges de la literatura de Montserrat Roig, la cantant Llúcia Vives interpretarà cançons que li agradaven a l’escriptora (chanson francesa, Ovidi…), mentre que el músic i compositor Carles Beltran interpretarà textos de l’escriptora musicats per ell mateix.

L’endemà dissabte al matí, la plaça dels Arbres estarà plena d’activitats. Durant tot el matí, els més petits podran participar en els diferents tallers de màscares, masses i maquillatge organitzats pels Diables de l’Alta Segarra. Entre les 10.00 i les 11.00 hores, tindrà lloc el ‘Concurs de montaditos’ organitzat pel Grup Anifalac. Cada participant en podrà presentar diferents mostres i, una vegada el jurat hagi escollit els millors, tothom qui vulgui els podrà tastar, acompanyant-ho amb un got de vermut.

A les 11.00 hores hi haurà una nova edició del Dictat Català de Calaf, la sisena. Així que una vegada més, petits i grans tindran l’oportunitat de demostrar els seus coneixements de llengua catalana. A la mateixa plaça, el primer torn serà per a les categories infantil i juvenil. A les 12.00 hores serà el torn del dictat per als adults, a partir de 18 anys.

 

Segona edició dels Jocs Florals

El diumenge, Diada de Sant Jordi, se celebrarà l’acte de lliurament de premis dels Jocs Florals 2017. Començarà a les 12.00 hores, a la Sala d’actes municipal de Calaf. En aquesta segona convocatòria s’hi han presentat 71 obres en les diferents categories i subcategories que es convocaven.

Enguany, amb la col·laboració del dos centres educatius del municipis, es van fer algunes modificacions en les categories infantil i juvenil per tal de promoure’n la participació. Així, s’han fet fins a sis subcategories de Flor Natural que corresponen als cicles escolars d’inicial, mitjà i superior, i també als de secundària, amb una subcategoria per 1r i 2n d’ESO; una altra per 34 i 4t i una darrera per Batxillerat. Com en la primera edició, s’han mantingut les dues categories d’adults, una per a poesia i l’altra per a prosa.

La Diada de Sant Jordi a Calaf es clourà amb el concert “Calaf canta Sant Jordi”, organitzat per la Coral Ressons. Enguany aquest concert, que arriba a la seva sisena edició, serà molt especial ja que estarà dedicat a la trajectòria de la professora de música calafina, Teresa Escolà. La proposta compta amb la participació de la pròpia coral, la coral Tríade de Terrassa i la col·laboració especial de músics, solistes i corals provinents de la seva escola.