Cal Font torna a ser el nucli de Sant Jordi a Igualada amb més de cinquanta parades

71

La celebració de la Diada de Sant Jordi a Igualada comptarà avui dilluns amb un total de cinquanta-cinc parades a la via pública. D’aquestes, deu corresponen a floristeries, nou a llibreries i trenta-sis a diferents mitjans de comunicació, autors igualadins i entitats socials, cultural, polítiques i juvenils, que també s’involucraran novament en la festivitat.

Les floristeries i llibreries s’establiran, com és tradició, a la Plaça Cal Font, on enguany també hi haurà una carpa dedicada a autors igualadins. Les entitats, de la seva banda, es podran trobar a la Rambla de Sant Isidre, ja que el lateral de la plaça continua inhabilitat per unes obres d’edificació.

Propostes de la Biblioteca Central

La Biblioteca Central de Cal Font tornarà a ser un dels principals pols d’activitat d’aquesta jornada, que té els llibres i la lectura com a protagonistes. D’una banda, en el marc del programa BiblioLab, s’ha organitzat un Taller d’escriptura de records per al matí de dissabte vinent, a càrrec de Laboratori de Lletres. I, el mateix dia de Sant Jordi, a les 18h, es farà un BiblioLab de Contes interactius adreçat a infants de 3 a 12 anys i les seves famílies, de la mà dels professionals de Qpertin. Els dos tallers són gratuïts i només cal inscriure’s abans a la Biblioteca.

Les presentacions tindran un caire local, amb dos llibres acabats de sortir del forn.
D’una banda Raquel Riba Rossi va presentar dimecres el còmic ¿Qué pacha, mamá?.

Pel que fa a les exposicions, del 13 al 30 d’abril, al vestíbul de la Biblioteca es podrà visitar Il·lustracions i lletres de l’Anoia, en què una trentena d’il·lustradors i autors que han publicat la seva obra a la revista literària local Narranación mostraran les seves creacions en una exposició col·lectiva

Una àmplia agenda d’activitats

El mateix dia de Sant Jordi, a les 19h, l’Ajuntament oferirà l’habitual ballada de sardanes al Passeig Verdaguer, amb la Cobla Tàrrega, coordinada per l’Agrupació Sardanista d’Igualada. A les 18h tindrà lloc, al Teatre Municipal l’Ateneu, una conferència de Júlia Pareto, amb el títol “Som responsables del que es va fer en el  passat? Justícia intergeneracional”, organizada per l’AUGA i, a les 20:30h, la Coral Mixta d’Igualada proposa, a la basílica de Santa Maria, l’espectacle Veus del Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers, amb el preu d’entrada de 12 euros, 5 euros per als menors de 16 anys.

També cal destacar que, del 23 al 27 d’abril, de les 18 a les 20h, l’Escola Municipal de Música ha organitzat una Setmana de Concerts de Cant Coral, a càrrec del seu alumnat. Podeu trobar-ne més informació d’aquestes activitats a les pàgines de la secció de Cultura.

La Veu, present a la plaça de Cal Font

La Veu de l’Anoia serà present amb un estand a la plaça de Cal Font, en la zona destinada als mitjans de comunicació. També hi serà l’emissora municipal Ràdio Igualada, amb emissions en directe.