CaixaBank reuneix els principals experts del món del vi per analitzar el futur del sector vitivinícola

312

CaixaBank reuneix els principals experts del món del vi per analitzar el futur del sector vitivinícolaMés de 300 persones vinculades al món del vi s’han reunit avui a la Jornada AgroBank ‘El futur del sector vitivinícola’, un fòrum de trobada i debat entre professionals i experts del món del vi que el seu objectiu ha estat analitzar les noves tendències i les perspectives de futur d’aquest sector estratègic per a l’economia. La jornada, que s’ha celebrat en el CaixaForum de Barcelona, ha estat presidida per Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank; Carlos Cabanas, secretari general d’Agricultura i Alimentació del MAGRAMA; Salvador Puig, director del INCAVI, i Jordi Nicolau, director territorial de CaixaBank a Barcelona.

A més, la trobada professional ha comptat amb les ponències de Rafael del Rei, director general de l’Observatori Español del Mercat del Vi, i de Juan Park, director de recerca de Wine Intelligence, els qui han explorat les noves tendències i oportunitats als mercats internacionals del vi, així com les noves formes de consumir que s’experimenten avui dia. El programa també ha inclòs la celebració d’una taula rodona protagonitzada per Mireia Torres, directora de R+D+I del grup Torres i directora dels cellers Jean Leon i Torres Priorat; Tom Mata, director general de les Caves Recaredo; i Quim Vila, propietari de Vila Viniteca.

A través d’aquesta iniciativa, CaixaBank materialitza el seu suport a un sector en constant canvi i innovació, que té com a principals reptes satisfer les demandes de consumidors amb un creixent nivell d’exigència i destacar enfront d’un ampli ventall de competidors. A través de la seva activitat financera, l’entitat acompanya al sector vitivinícola en totes les baules de la cadena, des de la producció a través de línies específiques de finançament o l’impuls a les inversions per potenciar la innovació o el creixement, fins al procés de comercialització.

De fet, CaixaBank acaba de signar un acord amb el Banc europeu d’Inversions pel qual destinarà 200 milions d’euros per finançar al sector, i manté convenis amb les principals entitats i institucions del sector agroalimentari i vitivinícola, com a Cooperatives Agro-alimentàries, la Federació espanyola del Vi o l’Observatori Español del Mercat del Vi.

AgroBank, la línia de negoci dissenyada per al sector

CaixaBank articula tots els productes i serveis dirigits al sector agrari i agroalimentari a través de la seva línia de negoci AgroBank, amb la qual està apuntalant el seu lideratge amb més de 335.000 clients del sector en tot el territori espanyol. A més, CaixaBank disposa d’oficines especialitzades en tots els nuclis de població l’activitat econòmica de la qual se sustenta en bona mesura sobre el sector agrari. En total, compta amb 576 oficines AgroBank al territori espanyol, des de les quals presta un servei proper, especialitzat i altament professional que permet mantenir i millorar la seva posició com a entitat de referència per a aquest sector.

En les oficines AgroBank, tematizades amb motius agraris, els clients tenen a la seva disposició més de 2.000 professionals amb un alt coneixement del sector i, en concret, dels subsectors productius destacats a cada zona. D’aquesta manera, disposen d’una oferta adaptada a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes de la regió per oferir un servei financer realment útil i d’alt valor per als clients. Així mateix, els equips estan dotats amb tablets i smartphones, que els permeten realitzar l’assessoria financera i la contractació de productes des de les pròpies explotacions agràries.

Una altra de les característiques de la línia de negoci AgroBank és el foment de la formació i del networking dels professionals del sector a través de l’organització de jornades tècniques AgroBank amb ponents d’alt nivell. La proposta de valor de AgroBank es completa, entre unes altres, amb serveis com a publicacions agràries, accions de col• laboració amb l’Obra Social i la creació d’una categoria especial, en el marc dels Premis EmprendedorXXI, per guardonar a aquelles empreses emergents amb capacitat de generar riquesa dins del sector agroalimentari.