CaixaBank i la CEOE impulsen la financiación a las empreses amb 11.000 milions de euros

54

Juan Rosell e Isidro Faine 2.jpg

El president de CaixaBank, Isidre Fainé, i el president de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE), Joan Rosell, han signat un acord marc de col• laboració per impulsar el finançament a les empreses amb l’obertura d’una línia de crèdit per un import d’11.000 milions d’euros que serà destinada al creixement de les empreses espanyoles i es vehicularà a través d’una àmplia oferta productes i serveis associats al finançament de circulant i a les inversions a mitjà i llarg termini.
Aquest conveni, anomenat CaràcterEmpresa, té com a objectiu el desenvolupament i la modernització de les empreses afiliades a la CEOE establint solucions financeres que potenciïn el desenvolupament de l’emprenedoria, la internacionalització de les activitats empresarials i la innovació en les empreses.
CaixaBank i CEOE: compromís amb la innovació i la internacionalització
Isidre Fainé, president de CaixaBank, ha ressaltat durant la signatura del acord que, amb aquesta línia de finançament, “s’incrementarà la competitivitat de l’economia espanyola, s’impulsarà la creació de noves empreses, que comportarà nous llocs de treball, i s’afavorirà, també, el necessari increment de la dimensió de les empreses”.
A més, per a Fainé és “fonamental el compromís de CaixaBank amb l’esperit d’internacionalització i innovació de les empreses, factors que ajudaran a la diversificació i a la positiva evolució de les exportacions”. “Les empreses trobaran a CaixaBank l’experiència i el suport constant dels nostres gestors especialitzats, que proporcionaran una atenció personalitzada per a una adequada gestió de seu dia a dia ”, ha conclòs el president de CaixaBank.
Per la seva part, Joan Rosell, president de la CEOE, va destacar “la importància del conveni signat per la seva contribució a l’impuls de la innovació i de la internacionalització de les empreses espanyoles. Dos aspectes fonamentals per augmentar la millora de l’activitat i competitivitat de les empreses”.
En concret, Rosell es va referir a la necessitat de que les empreses continuïn amb el seu enorme esforç exportador que ha fet que, el 2014, s’assoleixi la xifra de 150.000 empreses. En aquest sentit, va assenyalar que ajudarà “l’aposta de les nostres empreses per incorporar activitats d’innovació a la seva estratègia corporativa, de manera que les inversions en projectes de R+D+i i de transformació digital els proporcioni els avantatges necessaris per competir en un entorn cada vegada més global i exigent”.
Productes i assessorament personalitzat
CaixaBank disposa d’una àmplia cartera de productes i serveis per ajudar les empreses en el seu procés d’internacionalització: mitjans de cobrament i pagament internacionals, finançament d’operacions de comerç exterior, factoring i confirming, línies de risc comercials, avals i garanties internacionals, cobertures d’operacions, etc.
Així mateix, les empreses comptaran amb l’assessorament expert de l’entitat, a través de la més àmplia xarxa de gestors d’empresa i especialistes de producte. Tot això amb el suport del servei que aporten les sucursals operatives, oficines de representació, corresponsalies i participacions bancàries, que cobreixen els principals mercats on les empreses realitzen els seus negocis.
Les operacions tindran unes condicions avantatjoses que s’establiran en virtut de les característiques concretes de cada sol• licitud, tenint en compte el sector econòmic a què pertanyi l’empresa, la solvència, el projecte a finançar i el termini d’amortització.
D’altra banda, CaixaBank es compromet a gestionar de manera àgil les sol• licituds de finançament que realitzin les empreses en un interval d’entre 2 i 10 dies, depenent del tipus d’operació; i s’habilitarà una línia telefònica específica (902 100 237) per a l’atenció personalitzada sobre qualsevol qüestió relativa a l’aplicació de l’acord.
A més, a nivell territorial es realitzaran diferents actes en les Comunitats Autònomes per informar dels avantatges i beneficis financers que suposarà per a les empreses aquest acord entre CaixaBank i la CEOE.
També s’ha constituït una comissió mixta per realitzar un seguiment periòdic de les activitats i accions establertes en l’acord entre les dues organitzacions.
Primera edició dels Premis CaràcterEmpresa CEOE-CaixaBank
Dins d’aquesta col• laboració, es crearan els Premis CaràcterEmpresa CEOE-CaixaBank al desenvolupament empresarial on es podran presentar els projectes empresarials que es financin mitjançant aquesta nova línia i que destaquin en l’àmbit de la innovació o la internacionalització.