El bon temps afavoreix la gran participació a l’Aplec del Castell de la Pobla de Claramunt

49

El Castell de la Pobla de Claramunt es va omplir, el dilluns 1 de maig, de gom a gom per participar en les diferents activitats organitzades des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament amb motiu de l’Aplec del Castell o de la Santa Creu. El bon temps, tot i que els dies abans havia plogut, va afavorir la gran participació de públic al llarg de tot al matí i fins al migdia.

Abans de les 9, algunes persones ja enfilaven el camí cap a la fortalesa. Allà, al pati exterior, els esperava un bon esmorzar, consistent en entrepans, begudes, cafès, tallats i cafès amb llet. Es van vendre uns 200 entrepans. Començava a sonar la música medieval a càrrec del grup Sac Espectacles i l’associació Ad·Domini·Latere preparava les dianes perquè la gent pogués practicar el tir amb arc.

A les 11 del matí, des de la Torre quadrada, mossèn Rigoberto Díaz va beneir el terme i, a continuació, va oficiar una missa a la capella de Santa Margarida. Quan faltaven pocs minuts per a les 12 del migdia es va fer un enlairament de 300 globus blancs a favor de la Pau al món amb la música de fons de l’Himne de l’Alegria. Aquesta activitat, plena de simbolisme, ja és el quinzè any que es porta a terme.

Tot seguit, a la plaça del Castell, es van sentir les primeres notes de la ballada de sardanes, que va anar a càrrec de la Cobla Ciutat de Manresa. Feia goig veure la gran rotllana que es va fer en aquest espai de la fortalesa. A més de totes aquestes propostes, la quitxalla podia participar en un taller de boles de

mitjó i en el camí, a la zona de la cabana de pedra seca, hi havia una parada on es podien comprar formatges artesans.

Des del primer dia de maig, les parets de la Sala Gran recullen les obres pictòriques de l’artista francesa Isabelle Reboug-Lebeau, combinades amb les trencadores i impactants fotografies del seu fill, Quentin Lebeau. La mostra es podrà visitar de dimecres a diumenge, de les 10 del matí a les 2 del migdia i de les 4 a les 7 de la tarda.

Des de la recent creada Agrupació Fotogràfica local es va organitzar, com a novetat, un concurs a Instagram de la festivitat del castell. S’han presentat més d’una vintena de fotografies. El veredicte es farà públic el dissabte 6 de maig. El guanyador rebrà com a obsequi un dinar per a dues persones, un dissabte o un diumenge, al bar-restaurant El Cau de l’Ais. També hi haurà dos accèssits per al segon i el tercer premi i es lliurarà un diploma als guanyadors.