La Boixeta Cultural, amb 200 propostes culturals per als mesos d’hivern

62

boixeta-hivernAquesta setmana s’ha publicat la nova Boixeta Cultural d’Igualada, l’agenda cultural de l’Ajuntament corresponent als mesos d’hivern, que aplega bona part de les activitats de la ciutat per als mesos de desembre de 2016, gener i febrer de 2017. Aquests són els mesos amb més activitat cultural i festiva, en què destaca especialment el cicle festiu de Nadal, amb nombroses activitats i la Festa dels Reis, que presentarà aquest any el nou Himne dels Reis. També cal apuntar els concerts de Nadal de la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia i l’Oratori de Nadal de Bach. L’any 2017 l’estrenarà un Concert d’Any Nou amb valsos i polques al Teatre Municipal l’Ateneu i la 24a edició del clàssic Festival d’Orgue, dirigit pel mestre Joan Paradell. Acabat el Nadal, arribarà una altra celebració emblemàtica del mes de gener, la Festa Patronal de l’Antic Gremi de Traginers, que culminarà el dia 21 amb els tradicionals Tres Tombs.

Una altra activitat rellevant és la presentació del llibre Fons musical de la basílica de Santa Maria d’Igualada, el proper 15 de desembre. El treball, escrit per Josep M. Gregori i Anna Romeu, va obtenir el Premi Ciutat d’Igualada de Recerca Dr. Joan Mercader de l’any 2014 i suposa un extraordinari treball historiogràfic entre els segles XVI i XX, que parla dels organistes i mestres de Capella de Santa Maria, amb l’inventari del seu fons musical. El dia 21 de desembre es presenta també el llibre al voltant de l’obra del pintor Miquel Llacuna, un magnífic treball que recull l’obra de l’artista, realitzat per Pau Llacuna.

El 21 de gener, arrencarà la temporada de teatre, música i dansa amb l’obra La desaparició de Wendy, de Josep M. Benet i Jornet. La fotografia tindrà el seu moment culminant amb el festival FineArt al mes de febrer i fins al 19 de març. El cicle Músiques de Butxaca, mentrestant, seguirà alimentant la programació estable de música des de l’escenari del Teatre Municipal l’Ateneu. El 2017 s’encetaran també els actes del centenari del naixement del poeta i crític literari Josep Romeu Figueras.

En total, més de dues-centes activitats que es poden trobar a la nova Boixeta Cultural, amb una programació per a totes les edats, gustos i tendències, que es pot consultar en format digital al web www. igualada.cat i que es pot recollir en format paper en diferents equipaments municipals. Els interessats a rebre la Boixeta Cultural setmanal per correu electrònic, poden demanar-ho al correu electrònic butlleti@aj-igualada.net