Bohigas treu al mercat un nou cava coincidint amb el 90è aniversari
B

13 de desembre de 2019

Coincidint amb l’any del seu 90 aniversari, el celler familiar de Caves Bohigas llança al mercat el nou cava Noa, el seu primer cava ecològic i d’edició limitada, que serà desgorjat sota comanda.

El nou Noa pertany a la gamma familiar de Bohigas, una selecció de vins i caves de producció més exclusiva i limitada, en substitució de l’antic cava Noa i amb un format d’ampolla diferent, a més de la certificació ecològica.

Noa té una producció de 2.643 ampolles numerades, que seran desgorjades a poc a poc, durant tot l’any i sota comanda. El producte es presenta amb un estoig tipus ‘canister’ (capsa alta, amb forma de tub) i etiqueta amb tons gris fosc i daurat.

Pel que fa a l’elaboració, Noa és Verema 2017 i el seu cupatge: 50% Xarel·lo i 50% Pinot noir, fet com a blanc de noirs. El cava busca l’equilibri entre la varietat autòctona més important de la zona (Xarel·lo) i la varietat francesa Pinot noir, que dona elegància i complexitat al cupatge.

El nom de ‘Noa’ representa la nova generació de la família Bohigas, que gestiona les caves des del 1929, quan Joan Vives, tiet-avi dels actuals propietaris, va començar a elaborar vi escumós per al seu comerç.

Seguint la tendència del mercat, Bohigas aposta per la innovació i la renovació de productes en les gammes mitjana i alta.

Després de tres anys de conversió, el proper 2020, la totalitat de les vinyes –situades a Òdena i Gelida– ja seran de producció ecològica, per tal d’anar convertint de manera gradual tots els caves Bohigas en productes ecològics.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta