BIZ Marathon Igualada va concentrar emprenedors i grans professionals a Igualada

94

BIZ_inauguració.jpg

El congrés de l’emprenedoria, organitzat per JCI Igualada, va ser celebrat el passat dissabte 14 de novembre, a l’Escorxador d’Igualada

El passat dissabte 14 de novembre, Igualada va acollir el segon congrés de l’emprenedoria, BIZMarathon, a l’Escorxador, de la mà de Jove Cambra Internacional d’Igualada. Un any més, el projecte va rebre el suport de l’Ajuntament d’Igualada, l’Ajuntament de Vilanova del Camí, Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona. A més a més, aquest any com a novetat, comptava amb l’esponsorització de BIZBarcelona.

El dia va començar amb un acte d’inauguració, a càrrec de les institucions implicades, i acte seguit va començar la marató de ponències a càrrec de professionals, de diferents àrees de treball, i va acabar amb el tradicional concurs d’Start-ups.

Com si d’una metàfora del món de l’emprenedoria es tractés, una avaria elèctrica va fer començar la jornada gairebé a les fosques, que al llarg del dia es va poder solucionar.

Un BIZ ple d’experiències d’èxit
Les ponències no van deixar a ningú indiferent, i des de diferents vessants, es va enfocar l’emprenedoria mitjançant les experiències d’Ocisport, Fitex en el món de la moda, l’editorial Versos&Reversos, l’original agència Waynabox, el mètode innovador de Kids&Us, el gran concepte educatiu de L’Escola del Bosc de Rubió, l’actitud necessària davant els reptes de Xesco Espar, la importància de l’emprenedoria social en el món a càrrec de Creu Roja, l’aplicació de la tecnologia al servei de les persones de CATUAV i BCN Drone Center, l’emprenedoria artesanal amb Espina de Ferro, de la mateixa manera que Artcava, la cloud factory M2M, el trampolí de l’emprenedoria de Ship2B i Fundación Iniciador, Visium Solutions, l’emprenedoria amb el reaprofitament de CAT Sistemas i el món de l’esport amb Team Sport 24h.

També va destacar la formació, a càrrec de Gimnàs Cal Font, Inquiet, la reconeguda nutricionista Pilar Munné, els cervesers d’Espina de Ferro, la Marta Aguiló de Creació Singular, i Albert Palomas de Makers Igualada.

Després de la gran jornada d’aprenentatge, a les 8 del vespre va tenir lloc el concurs d’Start-ups. El concurs va reunir 15 emprenedors, que van presentar el seu projecte en un Elevator Speech de 3 minuts, davant un jurat professional. D’entre tots els projectes, el guanyador va ser RunnerXperience, un pack per a runners, on s’inclou allotjament per a dues persones i inscripció a una cursa, d’entre tot l’Estat Espanyol. El guanyador es va emportar un 1.500€ pel seu projecte; a més a més, els 3 primers classificats van sota l’idea creativa del dissenyador igualadí, Roger Vallés.

Emprenedoria artística per cloure el BIZMarathon Igualada 2015
Al vespre, i per cloure la gran marató de l’emprenedoria, va tenir lloc el concert de la jove promesa del jazz en català, l’Eva Fernandez, amb l’acompanyament de Markus Art Extrem, i acrobàcia aèria de Sara Co Ma. DJ Quico Tretze va continuar la festa.
Música, dansa i pintura es van fusionar en un espectacle de cloenda,després d’un intens dia de ponències i tallers.

Jove Cambra Internacional d’Igualada
El BIZMarathon Igualada és un dels projectes anuals de JCI Igualada, una entitat formada per joves inquiets, compromesos amb la nostra ciutat, que de forma voluntària tiren endavant projectes per a la societat.
Després del gran èxit de l’any passat amb la primera edició del projecte, enguany la Cristina Martín, com a Presidenta, i el Xavier Morros, com a director del programa, han volgut tornar a portar el BIZ a Igualada.