La Biblioteca comença a celebrar Sant Jordi el mes de març amb Gemma Ruiz i Lluís-Anton Baulenas

18

Els autors catalans tenen un pes important en l’agenda de març de la Biblioteca Central d’Igualada. Després de la visita de David Cirici, dijous passat, per presentar la novel·la El setè àngel, la setmana vinent serà el torn de Gemma Ruiz i Lluís-Anton Baulenas. D’una banda la coneguda periodista de TV3 Gemma Ruiz presentarà la seva primera incursió en el gènere literari, Argelagues, el dimarts 14 de març, a les 7 de la tarda. En aquesta història la periodista es fa ressò de la vida de les treballadores de les antigues fàbriques tèxtils del Vallès, a través de les tres protagonistes de la novel·la, de les seves alegries i penes. L’escriptora Maria Enrich serà l’encarregada de presentar-la en un acte organitzat per la llibreria Llegim…?

Per la seva banda, el veterà Lluís-Anton Baulenas, visitarà la Biblioteca el dijous 16 de març, a 2/4 de 8 del vespre per compartir amb els lectors la seva nova història: Amics per sempre, que li acaba de publicar l’editorial Bromera després de guanyar el Premi Ciutat d’Alzira de novel·la. Durant la presentació, el mateix Baulenas farà un petit espectacle de teatre acompanyat amb música. Baulenas és autor d’una quinzena de novel·les, algunes de molt conegudes i traduïdes a altres llengües com La felicitat, Per un sac d’ossos o El nas de Mussolini. L’actor Joan Valentí serà l’encarregat de presentar-lo.

Qui també compartirà el seu últim llibre amb els lectors serà Joan Pinyol, que el dimecres 15 es trobarà amb els membres del Club de lectura en català de la Biblioteca per parlar de El mar de les ombres, una novel·la d’intriga històrica situada dalt d’un transatlàntic que fa el recorregut Barcelona-Buenos Aires a principis de segle XX.

Finalment, i en el camp poètic, Lleonard del Río va fer ahir dijous un tastet del seu últim poemari, Estimats fills, en una vetllada en què versos i música es van donar la mà.