Bernat Jaume, sotscampió d’Espanya absolut d’esquaix

181

Bernat Jaume, sotscampio d'Espanya d'esquaix - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

Just quan es compleixen 35 anys de la pràctica d’aquest esport a Igualada, el jove jugador anoienc Bernat Jaume, de 20 anys, va assolir el passat cap de setmana el subcampionat absolut jugat a la capital de l’estat. L’anoienc va tenir un quadre molt favorable i va saber jugar sota pressió, accedint a la gran final sense cedir un sol joc. Al no sortir de cap de sèrie, va haver de disputar les prèvies de divendres davant J. Bercedo de Canàries i Kike Garcia d’Andalusia. El mateix divendres va tenir de superar els dos partits del quadre principal davant Santi Solla d’Astúries i el valencià Javi Castillo.

Dissabte es va desfer de amb molta autoritat d’Aitor Zunzunegui de Castella i Lleó a quarts i Alberto Pérez de Múrcia a semis.

En la gran final de diumenge, com era d’esperar, el Bernat no va poder fer-se amb el màxim títol estatal caient per 3-0 davant el 15è millor jugador del món, el gallec Borja Golan. La final es va anar decantant poc a poc pel jugador de Santiago que per cert va anar a pel partit des de primer punt i deixant molt poc marge al nostre jove jugador. El gallec que suma ja 14 títols, es gran referent de l’esquaix estatal i sens dubte això va suposar una gran experiència pel nostre anoienc.

Propera estació, aquesta mateixa setmana a Kuala Lumpur (Malasia). A Madrid també s’hi van desplaçar el Nil Munné i el Joel Jaume. Caps dels dos va tenir massa sort en el sorteig caient tots dos a les rondes de classificació prèvies. Malgrat tot, el Joel va ser subcampió del quadre de prèvies perdent la final per un ajustat 2-1 davant el castellà Jesús Gallardo.

Nova jornada de lliga catalana
L’equip Radio Sala-PLASTNET va tenir un bon comportament empatant a 2 a casa amb el Nat’s de Sant Fruitós del Bages. El Nat’s és un equip on hi tenim molt bona relació ja que dos dels seus membres, són assidus visitant i practicants d’aquest esport.

Les coses van començar prou be gràcies al cada dia millor rendiment del Dani Saragossà guanyant Toni Reillo per 11-6, 11-6, 11-7. Lluís Fernández però va caure amb Joan Casahuga 11- 9, 2-11, 4-11, 3-11. Nacho Fajardo, que està “on fire” va desfer l’empat guanyant Jordi Nova per 11-5, 12-14, 11- 9, 12-10 però finalment l’experiència de David Llibre va decantar el matx davant el nostre Rafa Sánchez per 11- 4, 11-7, 11-5. Dos puntets més que deixen l’equip en la zona tranquil·la del grup.