Bellprat consolida la seva proposta de turisme literari Bellprat consolida la seva proposta de turisme literari

53

PresentacioNovetatEditorial.jpg

Un any més a Bellprat ha celebrat amb èxit la vuitena edició de la seva Vila del Llibre. Tot i les fortes competències d’esdeveniments com el REC d’Igualada, la Fira de Forès o la final de la Champions League, inclús de les excepcionals temperatures per l’època, milers de persones han tornat a omplir els carrers de Bellprat per visitar les cases amb llibreries de vell, les parades amb les novetats de més de 30 editorials i les més de 40 presentacions de llibres i activitats per a tota la família.

La valoració que es fa des de l’Associació d’Amics de Bellprat, entitat organitzadora de la Vila, és força positiva: “Les opinions que ens han fet arribar tant expositors com els organitzadors d’activitats i visitants han estat molt bones”, va comentar Enric Bono, president de l’Associació. “Un any més hem demostrat l’ampli espectre d’especialitats i formes que es poden moure al voltant del món del llibre. L’interès és evident: l’obre de teatre sobre el Bibliobus del front de Rizoma Teatre, que competint en horari amb el partit del Barça, va gaudir d’una bona afluència de públic. O la presentació del llibre de Celdoni Fonoll i les cançons i simpatia de la Lloll Bertran també van tenir una molt bona acceptació”.

La vuitena edició va acollir, a més, la inauguració de la primera casa de turisme cultural i literari de Bellprat, Cal Pinyota. L’objectiu de la iniciativa és tenir una oferta estable durant tot l’any relacionada amb el concepte Book Town a Bellprat. La proposta va despertar molt l’interès al públic, tant per conèixer el nou format d’oci que té el món del llibre com a eix, com per gaudir de l’exposició de la Maria Rius que dintre es feia.