Becking i Lechner es coronen com a campions de la Volcat
B

22 d'abril de 2019

El 15è aniversari de la VolCAT ja és passat. Una cursa amb moments increïbles tant per als bikers professionals, com per aquells aficionats, que s’han marcat com a objectiu acabar la cursa. El caràcter internacional de la prova és indubtable. Prova d’això són els Top 10 masculí i femení, que compten amb fins a onze nacionalitats diferents. Els senders i traçats VolCAT atrauen 1000 ciclistes de tot el món.

Si la VolCAT 2019 ja havia estat especial, només faltava que a l’última etapa entrés el factor aigua. Recorregut fantàstic d’escassos 34 quilòmetres que marcaria el final d’una VolCAT inoblidable. Becking (DMT Racing Team) i Lechner (Torpado Südtirol) partien com a clars favorits a convertir-se en els nous vencedors, però no es podien fiar.

La quarta etapa va tornar a demostrar que si no hagués estat pel problema mecànic del primer dia, Medvédev hagués lluitat per la general de la prova. Va atacar abans d’arribar a l’equador del recorregut i va anar administrant la diferència amb els seus perseguidors. La cursa es va trencar completament, però Becking, molt controlador, resistia tots els atacs dels seus adversaris.

Medvédev va aconseguir un triplet d’etapes en la VolCAT amb poc marge respecte a Daniele Mensi (Soudal Llegeix Cougan) i Ever Alejandro (Olympia Racing Team).

Finalment, Becking no va patir per mantenir la seva posició d’honor a la general i tan sols va cedir dos segons a Pruus. Lechner, en canvi no va concedir ni un metre i va tornar a guanyar, completant una VolCAT perfecta, amb les quatre victòries d’etapa. L’holandès i la italiana van confirmar el seu alt estat de forma, guanyant la VolCAT 2019.

Un total de 535 corredors van aconseguir superar el Repte VolCAT i ser finisher d’una de les proves per etapes més prestigioses del món. Una carrera capaç de transformar les vacances de Setmana Santa en una autèntica aventura amb bicicleta de muntanya. A més, Igualada, com a Ciutat Europea de l’Esport 2019, va ser el perfecte amfitrió de la prova, acollint el Festival i centre neuràlgic de la cursa. Activitats per a tots sense que hi hagi cap moment de pausa.

Els guanyadors en altres categories van ser: Lucas Serrières (XC63) en sub-23, Sara Gay (osCommerce) en fèmines sub-23, Tomasso Vanni (Cicli Taddei) en màster 30, Pau Egeda en màster 40, Carlos Alberto Jesús en màster 50, Silvia Scipioni en fèmines màster 30, Eva Martín en fèmines màster 40. La categoria Open ha anat a parar a Sebastien Morvan i Marta Sánchez.

Creus que Igualada necessita més carrils bici?