La Basílica de Santa Maria acull la interpretació de tres cantates de l’”Oratori de Nadal” de Bach

52

concert_nadalAvui diumenge a les 18h, la Basílica de Santa Maria acollirà el tradicional i extraordinari Concert de Nadal, amb obres cabdals del gran repertori clàssic.

En aquesta ocasió, el cor de noies Exaudio i el Cor d’Homes d’Igualada, ambdós preparats per Esteve Costa, amb l’Orquestra Terres de Marca, la soprano Ulrike Haller, el contratenor Oriol Rosés, el tenor Carles Prat i el baix Néstor Pindado, dirigits tots ells per Daniel Mestre, interpretaran tres de les sis cantates –la I, la III i la IV– de la coneguda obra de Johann Sebastian Bach Oratori de Nadal (Weihnachtsoratorium) BWV 248.

Aquesta obra, que es va entrenar a la ciutat alemanya de Leipzig entre el Nadal del 1734 i la festivitat de Reis de 1735, no pretenia ser un oratori sinó un conjunt de cantates per a celebrar les festes nadalenques. És per aquesta raó que, al llarg de la història, ha estat interpretada de manera completa o fragmentada segons el context, atès que la seva concepció orgànica adquireix sentit íntegre només si realitza la seva funció original al servei del cicle de Nadal i no tant si s’interpreta seguida en una sola funció.

Daniel Mestre ha volgut presentar enguany una part d’aquest tot orgànic en el concert de Nadal, perquè el públic es pugui delectar amb l’exquisidesa estètica d’aquesta joia musical, confiant que en els propers anys es puguin anar oferint les cantates restants.

Aquest és un concert organitzat pel departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada i produït per l’entitat Contrapunt, amb la col·laboració de la Parròquia de Santa Maria. Les entrades tindran un preu de 6, 10 i 12 euros.