Avui es lliuren els Premis Bou

35

Avui es lliuraran els Premis Bou corresponents als anys 2015 i 2016. Aquest dimecres va tenir lloc a la Sala d’Actes de l’Ajuntament la segona votació i definitiva on es va decidir el nom dels guanyadors (veredicte secret i que només es coneixerà durant la gala del proper divendres). El periodista igualadí Jordi Cuadras serà l’encarregat de presentar una gala que es celebrarà per primer cop a la Sala Auditori de Mont-Àgora. Començarà a les 8 del vespre i hi inclourà les actuacions del trio “Sons Exquisits”, format per Albert Gàmez (piano i veu), Edmon Bosch (violoncel) i Sara Martínez (ball).

Els finalistes d’aquesta edició dels Premis Bou són els següents:

Així, opten al Premi Bou a la categoria individual Joan Compte (per la seva tasca amb l’Associació de la Gent Gran), Loli Márquez (organitzadora d’activitats i membre de la Comissió de Festes Nucli Urbà), Arcadi Manchón (organitzador de l’Obert Internacional de Tennis) i Amelia Raposo (mestra amb gran trajectòria reivindicativa i de lluita per l’escola pública al municipi).

Pel que fa la categoria de millor activitat els finalstes són la Cursa i Caminada Popular contra el càncer, que organitza l’AECC Montbui. També el Cross Garcia Lorca organitzat per l’AMPA i la mateixa escola. És finalista també l’activitat lectiva “Tallers d’estudi assistit”, en la qual alumnes de l’Institut Montbui ajuden voluntàriament a d’altres infants de les escoles a millorar el seu rendiment acadèmic. També és finalista el grup de Facebook “Tu no eres de Montbui si no…” per la seva activitat diària de difusió de fets i per ser un canal de comunicació àmpliament utilitzat al municipi.

Pel que fa a la categoria de millor entitat, els finalistes són: l’Associació de la Gent Gran de Montbui, per la seva tasca dinamitzadora amb els avis i àvies del municipi. També l’entitat “Artesanas de Corazón”, que realitza un treball fonamental en l’àmbit social, des del voluntariat. També és finalista la Unió d’Establiments de Montbui, entitat que aplega el petit comerç i els serveis professionals del municipi, i que enguany celebra el seu 25è aniversari. I és finalsta també l’Associació de Veïns La Margarida, l’entitat que canalitza majoritàriament les reivindicacions dels veïns del Nucli Antic i que també té una tasca fonamental en l’organització de totes les activitats festives en el nucli històric montbuienc.

I pel que fa a la categoria Comarcal els quatre finalistes són la Cofradia Setmana Santa de Fàtima (per l’organització de les tradicionals processons de Setmana Santa d’aquest barri igualadí). Opta al guardó l’entitat Dones amb Empenta per la seva tasca en favor dels drets de les dones a la comarca de l’Anoia. També és finalista el Col·lectiu Eixarcolant, una entitat que promou la recuperació dels usos tradicionals de la vegetació per transformar el model agroalimentari. I també té opcions l’Associació Cultural Camp del Rei de Vilanova del Camí, per la seva tasca de foment de la cultura a diferents nivells i especialment en reconeixement a la seva trajectòria en la difusió de la festa de Carnestoltes a la comarca.