Avui hi ha el primer passi del Rewind Horror Festival, consulta els curtmetratges

100

ImprimirVilanova del Camí acull aquest dissabte el primer passi del Rewind Horror Festival que per primera vegada s’integra en el marc del Rewind Festival, el certamen de curtmetratges que pertany al Catalunya Film Festivals i que el març de 2017 celebrarà la seva tercera edició.

Aquesta primera edició del Rewind Horror Festival s’ha organitzat en dues sessions, una primera que tindrà lloc el dissabte 22 d’octubre i anirà dedicada als curts de temàtica Gore o extrema i una segona, el 26 de novembre, dedicada als passis de terror psicològic.

Així, en aquesta primera sessió de dissabte, es podran veure onze curtmetratges de diferents nacionalitats seleccionats com a temàtica Gore o extrema. Són el britànic “Twine”, els francesos “Peine de mort”, “Infernum Mittat” i “Mayday” i els espanyols “Legado”, “Come”, “Garabatos”, “You’re gonna die tonight”, “La herencia”, “Into the mud” i “Una historia de violencia”. La temàtica Gore és un tipus de cinema de terror que se centra en el que és visceral i en la violència gràfica. Aquests curts, mitjançant l’ús d’efectes especials i excés de sang artificial, intenten demostrar la vulnerabilitat del cos humà i teatralitzar la seva mutilació.

Els passis es duran a terme a Can Papasseit a partir de les 10 de la nit i es projectaran seguits. L’entrada és gratuïta i no és recomanada per menors de 12 anys.

I la segona cita… el novembre

La segona cita del Rewind Horror Festival serà el 26 de novembre. A partir de les 7 de la tarda es projectaran els curtmetratges que competeixen a la temàtica de terror psicològic i, en acabar, es farà la cerimònia de lliurament de premis amb la presència de directors i protagonistes. Aquesta darrera secció està formada per 14 curtmetratges de França, Alemanya, Perú, Polònia i Espanya. Els curts seleccionats són el francès “Vardoger”, el polonès “Semper fidelis”, el peruà “Leyendas urbanas”, la coproducció alemanya i espanyola “Save” i els espanyols “El abuelo”, “La trampa”, “Gentlemen”,”Sara”, “Behind”, “Down to the wire”, “Estela”, “El moroso cataléptico”, “Múltiplos de 3” i “La Ilusión de un Ayer”.

Els premis

Els premis que es lliuraran són al millor curtmetratge de la Secció Oficial, dotat amb 100 euros; al millor curtmetratge Gore o extrem, amb un valor de 50 euros; i una menció especial de l’organització al curtmetratge més innovador, original o sorprenent, dotat amb 50 euros.

Tots els curtmetratges han estat seleccionats a partir dels 141 curts presentats. Es pot consultar més informació sobre el festival a la pàgina web www.rewindfestival.es i als seus perfils de Facebook i Twitter.

1r PASSI REWIND HORROR FESTIVAL – SECCIÓ GORE DE TERROR

TWINE, Richard Heap (Gran Bretanya) 20’

Sinopsi: Una hostil, fulla dentada d’una pel·lícula que segueix la desintegració d’una relació pare / fill fosca i retorçada. Bellament filmada en els erms hivernals, escombrat de neu del nord de Gran Bretanya.

LEGADO, Joan-Pol Argenter (ESPANYA) 15’

Sinopsi: Un accident laboral portarà a Juan Sánchez, el planxista d’un bar de frankfurts, a prendre l’última decisió important de la seva vida en aquesta comèdia negra que no deixarà indiferent a ningú.

COME, Uraitz Soubies Chico (ESPANYA) 3’

Sinopsi: Richard desperta atordit en un menjador davant d’un estrany sopar.

PEINE DE MORT, Julien de Volte (FRANÇA) 9’

Sinopsi: Trencada, una dona jove tria el camí de la venjança.

MAYDAY, Sebastien Vanicek (FRANÇA) 13’

Sinopsi: Michel, subjecte a fantasies alucinatòries violents, en un risc imminent de mort durant una extradició en un vol als Estats Units serà sotmès a les seves al·lucinacions, el judici dels altres passatgers.

GARABATOS, Pedro Pacheco Arlandi (ESPANYA) 10’

Sinopsi: Anna, una dona que abans de res estima la seva família, ha decidit solucionar per fi els seus problemes conjugals. Després d’aconseguir una situació d’aparent normalitat, intenta convèncer el seu fill que tot marxa bé.

INFERNUM MITTAT, Mathieu Rameix (FRANÇA) 11’

Sinopsi: Després de l’atac, una dona accepta una proposta fosca de venjança. Però el preu d’aquesta venjança serà pesada.

YOU’RE GONNA DIE TONIGHT, Sergio Morcillo Casquero (ESPANYA) 15’

Sinopsi: Una dona gaudeix del plaer d’un bany calent mentre gaudeix del seu propi cos. La trucada d’un desconegut interromp la seva tranquil·litat. La pitjor nit de la seva vida acaba de començar amb tan sols unes poques paraules; “Vas a morir aquesta nit”.

LA HERENCIA, Gorka Moreno Garciá (ESPANYA) 8’

Sinopsi: L’avi de l’Anna ha mort i ha deixat en herència el seu pis a la seva néta i la seva parella

INTO THE MUD, Pablo Pastor (ESPANYA) 10’

Sinopsi: Una jove es desperta nua enmig d’un bosc. Després del desconcert inicial i després de comprovar que està ferida descobreix al seu agressor, un pescador i caçador que no deixarà fàcilment que la seva nova presa fugi. La caça ha començat.

UNA HISTORIA DE VIOLENCIA, Vicente Ruíz de León Consuegra (ESPANYA) 9’

Sinopsi: Keira i la seva germana petita fugen d’una vida de maltractaments.