Avui diumenge destaquem l’actuació dels Moixiganguers i la revetlla de les places

91

Tots els actes de diumenge:

– 8 h MATINADES  amb grups de grallers d’entitats d’Igualada i comarca. Ho coordina: Moixiganguers d’Igualada. Pel nucli antic de la ciutat.

 
– 9 h CERCAVILA D’ANADA A OFICI. El Tabal, el Drac i la Víbria d’Igualada, Conxita Teixidora; Tonet Blanquer i els bessons Pia i Tomeu; amb els seus grallers; capgrossos d’Igualada, acompanyats dels grallers Gallarda; Gegants de la Ciutat amb els grallers de Dessota, l‘Àliga d’Igualada; Ball de Cercolets d’Igualada; Ball de Pastorets d’Igualada; i Ball de Bastons d’Igualada. També hi participen: els portants d’honor del Sant; la policia local de gala;  el Penó de la Ciutat amb els seus portadors; el Salero de la ciutat i la corporació municipal i representants de la Comissió de festes.
L’Associació Cultural Dessota és l’entitat gestora de la imatgeria municipal no de foc. Els Diables d’Igualada són gestors de la imatgeria municipal de foc. Acte organitzat amb la col·laboració de la FESTHI
Itinerari: rambla Sant Isidre, c. Custiol, pl. Pius XII, c. de Santa Maria, pl. de l’Ajuntament, c. del Born i pl. del Bruc.  Acte amb foc.

 
– 10 h OFICI SOLEMNE EN HONOR A SANT BARTOMEU.  Presidit per Mn. Eduard Flores, Vicari de les Parròquies del Centre d’Igualada, a més d’Òdena, l’Espelt i Castellolí, amb la participació de la Schola Cantorum, dirigida per Pol Pastor Sabaté.. A l’ofertori tindrà lloc el ball de l’àliga de la ciutat, amb l’acompanyament musical d’orgue, a càrrec de Josep Xaubet i dues tenores, interpretades per Olga Torra i M. Antònia Pujol, sota la direcció de Concepció Ramió. Després del cant final dels goigs, el Ball de Bastons farà el ball d’acatament al Sant. A la Basílica de Santa Maria.
A la sortida, es farà el lliurament de l’ESTAMPA DE SANT BARTOMEU, per part de membres de la Comissió de Festes i d’entitats de cultura popular i tradicional. Aquest any l’estampa és obra de Daniel Ramos, il·lustrador. La patrocina Gràfiques Lluc.
Seguidament, TRADICIONALS ESPADATS a càrrec dels Moixiganguers d’Igualada. REPIC DE CAMPANES des de la Basílica i CERCAVILA D’ENTRADA A PLAÇA del seguici popular. Recorregut: pl. del Bruc, c. de Santa Maria i pl. de l‘Ajuntament. A la plaça de l’Ajuntament. Acte amb foc.

 
– 12.15 h INICI DE L’EXHIBICIÓ CASTELLERA amb les colles Colla Joves Xiquets de Valls i els Nens del Vendrell.   Aigua de Rigat, empresa col·laboradora de la Festa, fa possible aquest acte. A la plaça de l’Ajuntament.

moixiganguers_torre8f-1
– 18 h SARDANES amb l’Orquestra MARAVELLA. A la rambla de Sant Isidre.

 
– 18 h XV CAMPIONAT DE BITLLES CATALANES ENTRE CLUBS DE CATALUNYA. Tothom hi pot participar amb un mínim de 5 jugadors per equip. Inscripcions una hora abans. Ho organitza: Club de Bitlles Igualada. Al camp de bitlles del poliesportiu les Comes (davant de la piscina coberta).

 
– 18 h PARTIT DE FUTBOL DE FESTA MAJOR  entre el Club de Futbol Igualada i  el FC Martinenc. Ho organitza: Club de Futbol Igualada. Al camp de futbol de les Comes.

 
– 18.30 h ESPAI XARXA amb CIRCO LOS i el seu CABARÉ PARÓDIA. Circ tradicional al carrer en forma de paròdia. Números circenses amb llenguatge de clown i amanits amb humor. Ho coordina La Xarxa d’Igualada. M. Piqué, correduria tècnica d’assegurances, empresa col·laboradora de la Festa, fa possible aquest acte.
Al carrer de Sant Jordi.

 
– 19 h ESPAI DE JOCS TOMBS CREATIUS amb el TRAGINER DE JOCS: 3 hores amb 45 jocs artesanals de fusta, d’habilitat, enginy i òptics, per a tota la família. Ho coodina la Xarxa d’Igualada. a la plaça de Sant Miquel.

 
– 20:00 LES 7 PROVES TONTES. Recull de proves d’escalada amb els mètodes més impensables i rebuscats. Ho organitza: Ingravita. A la plaça de Cal Font.

 
– 20 h CONCERT DE FESTA MAJOR amb l’ORQUESTRA MARAVELLA.  A la plaça de l’Ajuntament.

 
– 20.30 h TEATRE D’HUMOR: “T’estimo, però no tant”, amb Josep Linuesa i la Companyia del Teatre Gaudí. Al Teatre de l’Aurora (vegeu venda d’entrades).

T'estimo però no tant.
T’estimo però no tant.

– 20.30 h ESTIRA FORT. El  tradicional concurs d’estirar la corda que enfronta a les colles de la ciutat. Inscripcions a la mateixa plaça. Ho  organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada.
A la plaça del Pilar

LA REVETLLA POPULAR DE LES PLACES

– 22 h KARAOKESBAND Acostumat a cantar des de baix de l’escenari? Treu-te la vergonya amb el karaoke més original i divertit del planeta. El grup Igualadí triomfa amb el seu format de karaoke en directe amb les millors cançons d’ara i sempre. A la pl. de Pius XII.

 
– 22.30 h Concert de MOMO (Tribut a Queen). The Show Must Go On, va dir Freddie Mercury, i 25 anys després que ens deixés, Momo l’homenatja amb un show ple de llum, color, rock, i sobretot  d’un demolidor so Queen. A la plaça de Cal Font.

 
– 23 h LANCE AL PERNIL. Competició de llançaments: Cal agafar un pernil d’un salt. Qui l’agafa se’l queda! Ho oganitza: Ingravita. A la plaça de Cal Font.

 
– 23 h  LA PLAÇA MÉS ROJA amb el grup de versions MORENA TRADIPAXANGA. Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada. A la plaça del Pilar.

 
– 23.15 h ELS GEGANTS VAN DE REVETLLA.
Activitat coordinada per la Colla gegantera del Bisbalet i l’Associació Cultural  Dessota

 
– 00 h ESPAI  COUNTRY: Vine a ballar line dance i a gaudir de la música country. A la rambla de Sant Isidre.

 
– 00 h ESPAI DE BALL amb l’ORQUESTRA MARAVELLA. L’any 1997 va rebre la Creu de Sant Jordi per la popularització de la música de ball i per ser pionera en la potenciació de la figura del cantant a les orquestres. Guanyadora dels premis ARC 2015 a la “Millor gira per festes majors de grups de ball”. A la plaça de l’Ajuntament.

 
– 00 h ESPAI XARXA: TEATRE MÒBIL presenta: SENSE SOLTA. Un escenari, tres comediants i un ventall de sorpreses que aniran apareixent al llarg d’un espectacle divertit i amb un surrealisme deliciós que us deixarà bocabadats!
Al c/ de Sant Jordi

 
– 00 h 80 PRINCIPALES. Aquest grup rememora els “hits” més exitosos dels 80, cançons que van marcar una època musical inoblidable. A la plaça de la Creu.

FESTIVAL IGUALADA ROCK CITY’16:
1 h  LOS MAMBO JAMBO
2 h IMPERIAL JADE
3 h MOTORZOMBIS
4 h CHEETO’S MAGAZINE
Ho organitza: Associació Rock City en col·laboració amb el Departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada. A la plaça de Pius XII.

mambo-jambo-rock-igualada-veuanoia
– 1.00 h Torna un any més el VAPARIR TOUR d’en Carles Pèrez, Dídac Tomàs, Andreu Presas i el Gran German. No és una festa qualsevol, és una reunió d’ànimes i cossos en moviment, perfectament sincronitzats al ritme que marca Ràdio Flaixbac. A  la plaça de Cal Font.

 
– 2.30 h DISCO 80 amb el Dj. Llansana. A la pl. de la Creu.

L’ENVELAT 2.0 . LA NIT DE LA COLL@NADA
– 1.30 OVELLA XAO. És un ramat d’ovelles que fan música enlloc de “Bè” que aquest any pasturen per molts pobles i ciutats fent sonar  les seves cançons, encenent totes les festes i fent ballar i cantar a tothom.

 
– 3h LA TERRASSETA DE PREIXENS. El grup de música es va formar a Preixens a l’any 2008 per components de Tàrrega i Igualada. El darrer any han publicat el seu tercer treball anomenat “Candidatura”, una mostra de la versatilitat d’estils que toca el grup, des de la cúmbia, reggae, ranxera passant pel rock ska i pop.

terrasseta-preixens-veuanoia
– 4.30h DJ

 
– 5.00  h XOCOPARTY. Una xocolatada indescriptible… xocolata i festa a l’última nit de barraques amb el descarat photocall. Ho organitzen: Assoc. Juvenil La Coll@nada i el Departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada. A la zona de barraques, carrer Dr. Mercader.