Avui dilluns és el Dia Mundial de la Terra: què és, i per què cal celebrar-lo

51

El Dia de la Terra és una de les expressions més boniques i ecològiques que tenim. Per això avui, 22 d’abril, el Dia de la Terra, et proposem passar un dia celebrant precisament el nostre amor per la terra, i per això es donen diversos actes que ens permeten celebrar aquest dia d’una manera especial, deixant clar el nostre compromís amb el medi ambient, la terra i l’entorn que ens envolta. El 1970 es va iniciar un moviment ambientalista on 20 milions de nord-americans es van manifestar sortint al carrer per lluitar per un medi ambient saludable.

Després d’aquesta manifestació es va aconseguir conscienciar els polítics sobre la importància de la natura i que hem de cuidar-la, per això es va crear l’Agència de Protecció al Medi Ambient dels Estats Units. Aquesta associació s’encarrega de les lleis per aconseguir aire net, aigua potable, conservar espècies en perill d’extinció…

El 22 d’abril és una data clau perquè tots els països reflexionin sobre la cura de la Terra, hem de preocupar-nos més per la contaminació, animals, plantes i medi ambient.
Les Nacions Unides reconeixen que la Terra i els seus ecosistemes són la llar de la humanitat, de la mateixa manera, estan convençudes que si volem aconseguir un just equilibri entre les necessitats econòmiques, socials i ambientals de les generacions presents i futures, cal promoure l’harmonia amb la naturalesa i la Terra.

En aquest dia és quan d’alguna manera tothom pren consciència que hem de celebrar i tenir cura del planeta. És una data a manera de recordatori que tots hem de posar de la nostra part perquè el planeta segueixi endavant. El canvi climàtic és un fet, de manera que encara que per molts líders polítics sembla que el problema els queda una mica lluny, aquest és el dia en què també a ells els arribi l’avís que és moment de canviar i de fer alguna cosa per la cura de comunitats senceres, animals i persones de tot el món.
D’aquesta manera el 22 d’abril, cada any, més de 1.000 milions de persones en 190 països participen del Dia de la Terra.

Consells
Aquí us deixem alguns consells que heu de dur a terme per millorar la situació del nostre planeta Terra.
– Recomanar a un amic que canviï de les làmpades incandescents per llums de baix consum.
– Heu de parlar a la gent sobre els beneficis de les energies renovables, i el nocives que són les energies fòssils per al nostre món.
– Aconsellar a tots que per un dia, desconnectin la seva connexió a Internet i que amb prou feines gastin electricitat.
– Una altra idea és plantar un arbre. I convidar als vostres amics a fer el mateix.
– Ensenyar als nens a apreciar i a tenir cura de la natura. I sobre la importància de la biodiversitat.
– Juga amb els nens al carrer. Aprofita aquest dia per ensenyar la importància de tenir cura del medi ambient però no des de casa o des d’un ordinador.
– Dir a aquesta persona que ha llançat brossa al carrer, que la reculli i la tiri al contenidor de les escombraries.
– Reciclar, i encoratjar als vostres amics també al fet que ho facin. Que sapigueu què és biodegradable i què no ho és.
– Sempre que es pugui, s’ha d’evitar utilitzar transports que contaminin. És millor utilitzar la bicicleta per anar a llocs propers, i per als més propers, caminant.
– Practica algun esport.
– Comparteix a xarxes socials o a través d’altres mitjans, la teva “selfie” pel dia Mundial de la Terra. Segur que en un dia com aquest et vindrà de gust poder fer fotos de tot allò que facis.
– Comença a pensar en canviar a un cotxe elèctric.