Avui comença la tradicional Mostra de Dansa Ciutat d’Igualada

32

Igualada té una tradició molt important en el món de la dansa, amb gairebé una vintena d’entitats que s’hi dediquen: ja sigui des de les escoles, els esbarts, les agrupacions o els grups de ball tradicional. Aquesta potència creativa fa que, aprofitant el Dia Internacional de la Dansa, que se celebra mundialment cada 29 d’abril, Igualada vulgui reivindicar cada any el seu potencial.

Avui a les 18h al Teatre Municipal l’Ateneu, tindrà lloc la 20a Mostra de Dansa Ciutat d’Igualada, un esdeveniment que compta amb la complicitat de nombroses escoles de dansa, companyies i entitats, tant d’Igualada com convidades d’altres indrets, que permetran conèixer les seves darreres novetats coreogràfiques.

Es presentaran diferents coreografies que van del jazz al musical, la dansa contemporània i la clàssica, passant per la fusió tribal o la dansa egípcia. Les escoles que participaran són l’Aula Escola de Dansa, l’Estudi de Dansa i Expressió Dell’Arte amb la Companyia Jove de Dansa d’Igualada dell’Arte, l’Escola de Dansa del Consell Comarcal, Espai d’Arts Escola de Dansa, Atrezzo Dansa i Arts Escèniques, l’Escola de Dansa Oriental Luna Mora, l’Esbart Dansaire Ateneu Igualadí, l’Agrupació Folklòrica Igualadina i l’Estudi de Ballet Montserrat Andrés. Pel que fa a la participació d’escoles foranies, hi prendran part l’ARTDance International Dance Program de Barcelona, l’Escola de Dansa Esther Insa de Barcelona, la Companyia Elven de Barcelona, l’Escola de Ballet Maria Cinta de Manlleu, l’Escola de Dansa Assumpta Trens de Vilafranca del Penedès i Tuku Prakum Escola de Dansa de La Garriga.

A banda, el proper diumenge, dia 13 de maig, tindrà lloc l’actuació del Ballet de Catalunya amb la Gala Divertisment, que inclourà un programa amb diversos llenguatges coreogràfics, des del repertori d’El Corsari o El Trencanous, fins al més contemporani, amb coreografies de Raphael Bianco.