Ascens a Lligues Nacionals Espanyoles dels equips de l’HLIgualada
A

2 de juliol de 2018

Aquest cap de setmana s’han celebrat les fases d’ascens a Lliga Plata i Lliga Nacional Infantil a Valladolid i Sagunt (València) respectivament. Actualment l’HLIgualada participa a Lliga Nacional Alevina, la classificació de la qual es va aconseguir a inicis d’aquesta temporada que ara acaba. Doncs bé, en totes dues fases d’ascens, els equips sènior i infantil han aconseguit plaça a ambdues lligues quedan primers de grup.

L’equip Sènior de l’Hoquei Línia Igualada torna a estar a la Lliga plata espanyola.

Aquest cap de setmana es disputà a Valladolid la fase d’ascens a la Lliga Plata Espanyola d’Hoquei Línia. L’equip sènior va jugar tres partits molt disputats, quedant primer del seu grup i en conseqüència entrant a formar part l’any vinent dels equips de Lliga Plata.
El primer partit es jugà dissabte al migdia contra el de Lugo. Primera part densa on l’equip gallec es col·locà davant en el marcador. No obstant això, en la segona part els igualadins capgiraren el seu joc i, realitzant jugades i passades arribaren a portaria en diverses osacions fent rodar el puck i fent-lo entrar dins la porteria contrària i imposant-se

El partit de la tarda contra el Murcia va ser més complicat. Els igualadins els hi costà entrar al partit durant part del primer temps. Els gols d’uns i altres anaven entrant però amb igualtat. Al final del primer temps es posaven en un 5-3 favorable. A la segona part aquesta igualtat encara es va fer més palesa i arribaren al final del partit amb un empat a 6 forçant la pròrroga. Sense gols en a questa, arribaven als penals, en què es van fallar els 3 i s’emportaven un punt en la classificació.
El partit de diumenge va ser clau. Els igualadins sortiren a jugar-s’ho tot amb fermesa però serens. En la primera part, els de Villareal començaren a fer el seu joc i s’avançarien en el matx. No estava tot dit. Els anoiencs, amb la motivació i el joc que portaven van saber capgirar el marcador. Primer empatant el partit i després posant-se davant del marcador. A la segona part, els igualadins van tenir el puck durant gran part d’aquesta i van saber disputar el seu joc, arribant al 3-1 final i quedant primers del seu grup.

L’Infantil de l’Igualada Hoquei Línia també és nacional

En el mateix cap de setmana, es va disputar a Sagunt (València) la fase d’ascens a la lliga nacional infantil per la propera temporada. L’infantil s’inscrivia al torneig amb ganes d’aconseguir-la, i ho van fet de manera contundent i espectacular.
Des del primer partit, disputat divendres al migdia, fins l’últim, de diumenge al matí, els jugadors igualadins van demostrar un gran nivell de joc. En el primer partit, que l’enfontava als Skulls d’Almàssera, un os dur, i més comptant amb què jugaven en una pista ja coneguda per ells. Tot i el nervis de l’inici, LHIgualada resol al partit amb clara victòria. En el partit de la tarda, davant els Renos de Madrid, els d’Igualada van dominar tot el partit, amb molts xuts, però el porter rival va tenir una actuació destacable. Tot i això l’HLigualada aconseguia els 3 punts amb un resultat molt ajustat (0-1).

Dissabte al mati tocava el partit més complicat de la lligueta, Espanya de Mallorca, equip molt dur i compenetrat, amb molt bons jugadors, però no van poder fer res davant gran joc col·lectiu dels igualadins, que aconseguien guanyar el partit amb solvència. Dissabte a la tarda tocava descansar i recuperar forces, però pendents de la competició, ja que gràcies al resultat dels rivals s’aconseguia matemàticament la primera posició del grup i la desitjada plaça a la lliga nacional. Així doncs, el partit de diumenge matí era de tràmit, i els igualadins sortien relaxats sabent que ja tenien la feina feta, fet que els va fer perdre el partit, però no el primer lloc.

Amb aquestes victòries, L’HLinia Igualada ja té a tres equips en categories a Nacional per l’any vinent: alevins, infantils i sèniors.