Arrenca el festival Zoom, amb la pre-estrena del film “El Nom” de Joel Joan

62

Comença la 15a edició del Festival Zoom, a Igualada i Barcelona. Una cita imperdible per a tots els amants de la ficció per a televisió de Catalunya, l’Estat espanyol i d’arreu del món que s’allargarà fins diumenge 26 de novembre.

La inauguració tindrà lloc a les 20.30h a l’Ateneu Igualadí, amb la pre-estrena del film El Nom de Joel Joan, amb la presència de tot l’equip.

El certamen, que enguany celebra 15 anys, pre-estrenarà les 8 pel·lícules que conformen la Secció Oficial. El film que obrirà enguany el Festival Zoom és El Nom (Espanya, 2017), dirigida per Joel Joan. En aquesta secció també comptarem amb Charité (República Txeca, 2016) de Sönke Wortmann, Vida Privada (Espanya, 2017) de Sílvia Munt, Els Fills del Sol (Espanya, 2016) de Ramon Costafreda i Kiko Ruiz Claverol, Memo (Hongria, 2016) d’István Tasnádi, Wunschkinder (Alemanya, 2016) d’Emily Atef, In arte NIno (Itàlia, 2016) de Luca Manfredi y De la ley a la ley(Espanya, 2017) de Sílvia Quer.


Premis del festival Zoom 2017

En aquesta 15a edició, el Zoom reconeixerà amb el Premi d’Honor la trajectòria del periodista Àngel Casas i el Premi Tu ets la tele al programa de televisió Saber y ganar. Casas és una de les cares més conegudes de la petita pantalla de casa nostra, protagonista de programes com Àngel Casas Show, Un dia és un dia, Tal Cual, Temps era Temps Senyores i Senyors, i compta amb 2 Premis Ondas, 3 TP i una Antena de Oro. D’altra banda, el Zoom premia el concurs en antena més veterà de la televisió, Saber y ganar, presentat per Jordi Hurtado que des de fa 20 anys s’emet diàriament i que ja compta amb més de 5.000 episodis.

El Premi Auguri Sita Murt, dedicat a les joves promeses de l’ofici, el rebrà l’actriu catalana Bruna Cusí, recent coprotagonista del premiat film de Carla Simón Estiu 1993. Cusí ha treballat també al film d’Agustí Villaronga Incerta Glòria o a les sèries Polseres Vermelles, Cites, El cor de la ciutat, entre d’altres. El Premi a la Millor Sèrie Espanyola és per a la producció de TV3 i Mediapro Nit i Dia, creada per Lluís Arcarazo i Jordi Galceran i protagonitzada per Clara Segura.

La principal novetat, el Talent Campus de Formats de Televisió

La principal novetat d’aquesta edició és la creació del Talent Campus de Formats de Televisió, una estada formativa per desenvolupar idees pròpies de nous formats per a televisions o altres canals, amb la col·laboració de professionals del sector. Els participants podran assistir a les Zoom Class matinals impartides per professionals de la televisió i a sessions tutorials personalitzades a les tardes, entre el 22 i el 25 de novembre.

En aquest campus s’analitzaran, debatran i treballaran amb els tutors Toni Marin i Àlex Solà les propostes creatives presentades per ajustar-les a la realitat del mercat amb l’objectiu de confeccionar una guia que segueixi els estàndards de la indústria i que estigui preparada per compartir amb productores o mitjans de comunicació.

Les Zoom Class tenen la voluntat de potenciar el talent jove i enguany s’aposta pels formats televisius, amb ponents professionals del sector en actiu amb gran experiència. Enguany seran Joc de Cartes (combinació innovadora d’elements del concurs culinari amb els del docu-reality), La búsqueda, (programa de Movistar+ sobre les expedicions del policia Diego Cortijo), Certamen Curts VOC Òmnium Cultural (es projectaran els curtmetratges finalistes), Si fueras tu (websèrie amb un innovador format on l’espectador defineix quin és el gir que pren el protagonista a través de les xarxes socials), una classe sobre El foraster i This is opera, una altra sobre les claus del format i la trajectòria de Saber y Ganar i la Zoom Class A la puta strasse. 2º Acto (experiència d’una producció alternativa, des de la idea d’un documental al resultat final), que es farà a Vilanova del Camí.