Arrenca la comissió d’investigació de l’Operació Catalunya presidida per la igualadina Alba Vergés

68

Avui ha engegat la Comissió d’Investigació sobre les polèmiques converses gravades entre el que era cap de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, i el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, del Parlament de Catalunya. Aquesta comissió es va aprovar fa un mes en un ple del Parlament de Catalunya amb els vots a favor també de PSC, CSQP i CUP, que sumen un total de 98, 11 en contra (PPC) i 22 abstencions (Cs).
La mesa es constitueix amb Alba Vergés, diputada igualadina, com a candidata del grup majoritari -Junts pel Sí, que n’és la presidenta. Aquesta formació, CUP i Catalunya Sí que es Pot plantegen cridar a declarar la vice-presidenta Soraya Sáenz de Santamaría i el cap de gabinet de Rajoy, Jorge Moragas, entre d’altres.

Aquesta comissió ve precedida per la que es va realitzar el passat mes de març al Congrés dels Diputats, on la Comissió d’Investigació sobre l’Operació Catalunya al Congrés va arrencar aquest amb més de mig any de retard, per fiscalitzar el presumpte ús indegut de la policia per atacar els adversaris polítics del PP.