Aquest dissabte s’inicien les obres d’ampliació del Centre de Dia de Montbui

36

Aquest proper dissabte a partir de les 12 del migdia tindrà lloc la inauguració de la primera ampliació funcional i d’espais del Centre de Dia Montbui. Es tracta d’un projecte que permetrà que el Centre de Dia montbuienc sumi els antics espais de la llar d’infants Montxic per tal d’encabir-hi alguns nous serveis per augmentar les activitats de caire físic dels avis i àvies usuaris d’aquest servei.

L’ampliació funcional i d’espais s’emmarca en l’acord de col·laboració entre l’Ajuntament de Montbui i la Fundació Sanitària Sant Josep, l’ens que gestiona el Centre de Dia Montbui.

Dissabte s’estrenarà la primera fase de les obres, que s’han realitzat a l’antic edifici de la llar Montxic, on s’han creat nous espais. Així, a l’edifici adjacent a l’actual centre de dia s’ha enderrocat un envà per crear una nova sala d’activitats de psicomotricitat i logopèdia. En els nous espais també es podran potenciar activitats de formació i tallers cognitius. Els treballs han permès construir dos nous lavabos , un d’ells geriàtric.

Amb l’actuació, el Centre de Dia Montbui incorpora 450 metres quadrats de superfícies (300 de pati exterior i 150 d’ampliació en espais interiors).

Per a una fase posterior queda la construcció d’una nova connexió entre els dos edificis (amb una espectacular bòveda-lluernari), que permetrà un accés ràpid i còmode entre els diferents edificis del centre de dia.

Ampliació de places, l’objectiu final

Aquesta ampliació és la primera fase d’un projecte més ambiciós. L’Ajuntament de Montbui està treballant per aconseguir que, a més d’una ampliació funcional, es pugui aconseguir ampliar el nombre de places i lògicament el d’usuaris del centre.

Per tot plegat, i conjuntament amb la Fundació Sanitària Sant Josep, s’està treballant en una segona fase de l’ampliació dels espais i dels serveis, amb la qual es podrien aconseguir més places de Centre de Dia en aquest servei (entre 5 i 10 places noves). La Generalitat de Catalunya serà finalment qui tingui la darrera paraula d’aquesta possible ampliació.

Cal recordar que el Centre de Dia Montbui és un dels principals serveis del Centre de Serveis Municipals Nucli Antic. L’equipament, que es va inaugurar el maig de l’any 2010 ofereix serveis per a la gent gran com ara acolliment i convivència, cuina i manutenció, atenció personal en les activitats de la vida diària, suport familiar, bugaderia, perruqueria i podologia, entre d’altres. També es realitzen múltiples tasques amb els usuaris del servei, com ara activitats de rehabilitació, tractaments de fisioteràpia, estimulació cognitiva, rehabilitació del lleguatge, orientació dietética, educació sanitària, formació de suport a les famílies i cuidadors, tallers i activitats lúdiques i recreatives, sortides culturals i d’oci, etc.