Aquest dissabte, jornada de portes obertes al centre d’esport i natura Òdena Village

136

El centre de formació de l’esport i la natura Òdena Village organitza una jornada de portes obertes per a aquest dissabte 1 d’octubre. Els visitants podran conèixer l’espai natural, que compta amb més de 14 hectàrees dedicades al lleure i la formació, i participar durant tot el dia en activitats pensades per a petits i grans.

odena-village-veuanoiaA les 10 h hi haurà el refrigeri de benvinguda i la presentació del projecte Òdena Village. Tot seguit es farà la caminada pel circuit d’obstacles i la visita al centre de formació. A les 11.30 h serà el torn de la cursa popular d’obstacles i les proves d’orientació per a adults i per a infants. A les 12.30 h es farà la demostració de detecció de substàncies amb gossos, i l’entrega d’obsequis als guanyadors tindrà lloc a les 13 h.

Després del dinar, a les 15.30 h, hi haurà un nou refrigeri i presentació del projecte. A les 16 h s’hi podrà veure una demostració d’ensinistrament caní, i tot seguit, a les 16.30 h, hi haurà proves d’orientació per a petits i grans, cursa popular d’obstacles, un curset d’iniciació al campament per a pares i fills i, per als més joves, iniciació al turisme eqüestre. Les activitats acabaran a les 18 h, quan s’oferirà una copa de cava i s’entregaran els obsequis als guanyadors.

Totes les activitats de la jornada seran gratuïtes a excepció del dinar, que té un preu de 9 € per als adults i de 6 € per als infants. Durant tot el dia hi haurà servei de bar. L’espai compta amb un pàrquing gratuït amb més de 100 places.

El centre de formació de l’esport i la natura, ubicat en un bosc del municipi d’Òdena, és una iniciativa privada que té com a objectiu potenciar l’esport a l’aire lliure i combinar-lo amb altres activitats de natura i benestar. Posa a disposició del visitant un entorn natural per fer-hi activitats com circuits, curses, formació, tallers o activitats dirigides, i ofereix la possibilitat d’organitzar jornades a mida per a esportistes, empreses i particulars, i estades amb pernoctació per a grups escolars.

A l’edifici central de l’Òdena Village s’hi troben les oficines, tres aules de formació modulars amb capacitat per a 100 persones per a l’organització de seminaris i tallers, els vestuaris, un office i una terrassa. A l’exterior, el territori compta amb una zona de tallers de natura i una àrea a l’aire lliure amb taules i cadires. Un bosc s’ha habilitat com a espai d’orientació i supervivència, a la zona nord es troba la granja amb animals i, molt a prop, la zona de turisme eqüestre. Aquest és també el punt de sortida de les excursions en ruc o cavall. Per als més petits, s’ha pensat en una zona d’acampada habilitada amb tendes de campanya perfectament condicionades per acollir grups grans.