Aquest cap de setmana arriba la 25a edició de l’Aerosport

83

Aerosport, la única fira dedicada a l’aeronàutica esportiva i lleugera de l’Estat espanyol arribarà els dies 6 i 7 de maig a la seva 25a edició. Organitzada per Fira Igualada des de l’any 1993, Aerosport està plenament consolidada com el punt de trobada entre professionals i aficionats a l’aeronàutica i com la fira de referència del sector on es poen trobar les novetats més representatives d’aquest món. Per celebrar aquesta efemèride, Fira Igualada ha fet un esforç per recuperar el festival aeri que s’havia deixat de celebrar anys enrere. El festival que tindrà lloc el diumenge 7 de maig de 12 a 14 hores comptarà amb més d’una vintena de participants que faran diverses exhibicions i demostracions i vols acrobàtics.

Al cel d’Igualada i d’Òdena i especialment sobre l’aeròdrom Igualada-Òdena es podrà veure volar la patrulla italiana Blue Circe que amb els seus quatre avions faran diverses acrobàcies, en aquest mateix sentit, el festival aeri també comptarà amb el campió Europeu i d’Espanya absolut d’acrobàcia, el navarrès Cástor Fantoba i amb el també pilot d’acrobàcia, l’igualadí Àlex Balcells. A més dels pilots d’acrobàcia, el festival també comptarà amb trikes que faran exhibicions amb fum, biplans que reprodueixen aparells antics, autogirs, un veler, yaks 52, paracaigudistes, velers, un helicòpter i drons que també faran exhibicions. El festival compta amb la direcció tècnica de Rafa Galdón, controlador aeri. Galdón que fa anys que col·labora desinteressadament amb el certamen i que professionalment es dedica a aquest món, és també el controlador aeri de l’Aerosport.

Més de 200 avions

Al llarg de l’Aerosport es preveu que hi assisteixin més de 200 aparells de Catalunya, l’Estat espanyol i algun d’altres països d’Europa. Enguany s’aconsella que els pilots que hi vulguin assistir formalitzin la seva inscripció prèviament a través de la pàgina web del certamen: www.firaigualada.org/aerosport/inscripcions. Formalitzant la inscripció, els pilots rebran tiquets per a ells i els acompanyants per a un dinar amb la resta de pilots participants. També s’obsequiarà a l’aeroclub amb més participants i al model d’avió amb més membres assistents a l’Aerosport.