Aquest cap de setmana, Fira de Tots Sants a Calaf

78

tots sants.jpeg

El cap de setmana del 31 d’octubre i 1 de novembre Calaf celebrarà la Fira de Tots Sants, una festa amb llarga tradició que enguany arriba amb aires renovats, una programació ampliada i propostes originals.
El dissabte 31 el protagonisme el tindrà la gastronomia: a les 11.00 h, a la plaça dels Arbres, engegarà la demostració de cuina en directe de la mediàtica cuinera Àvia Remei, amb la col·laboració de l’associació ARCA. Amb la seva simpatia i espontaneïtat, la Remei signarà exemplars dels seus llibres al voltant de les 11.30 h i, a les 12.00 h, formarà part del jurat del concurs de sopa de carbassa feta a casa. Serà a les 12.30 h quan es lliurarà el premi a la sopa de carbassa guanyadora, i es repartirà un tastet de la sopa elaborada per l’Àvia Remei a tots els assistents.

1r concurs de sopa de carbassa
Qui vulgui presentar una sopa a concurs cal que s’inscrigui el mateix dissabte a les 11.30 h a la plaça dels Arbres. Cal portar sopa per a 4-6 persones en una olla, tupí o cassola. El jurat valorarà la qualitat, el sabor i també la presentació (se n’emplatarà una ració). El primer premi s’endurà un trofeu del concurs, i la resta de participants un diploma de participació.

Tasta la plaça!!!, gastronomia de qualitat en un escenari únic
Les propostes gastronòmiques de dissabte no s’acaben aquí, i és que al vespre s’estrena el “Tasta la plaça!!!”, una iniciativa que pretén fer un bon maridatge entre gastronomia, tradició, història i música en directe a la plaça Gran. Ambientada per a l’ocasió, la preciosa plaça porxada acollirà nombroses parades a càrrec dels millors restaurants de l’Alta Segarra, que oferiran tastets gastronòmics d’alta qualitat, acompanyats de vins i cerveses artesanes. A més, es podrà gaudir de música jazz en directe. Els tiquets per al sopar, que s’han de comprar a la mateixa plaça una estona abans, costaran 10 euros i inclouran quatre tiquets per a quatre tastets.

Torna la nocturna del terror
El vespre es completarà encara amb l’arribada a la plaça Gran de la 12a nocturna del terror, com sempre organitzada per BikeCalaf, i amb la sorprenent ambientació que recrearà la pesta que la vila va patir el 1651. La sortida es farà des de la plaça dels Arbres i l’horari dependrà de la modalitat escollida: 19.00 h (pedalada llarga 25 km i caminada llarga 12 km); 20.00 h (corredors 12 km); i 20.30 h (pedalada familiar 10 km i caminada familiar 5 km). La participació és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a MasBike, el Racó de la Bici, www.bikecalaf.cat o per whatsapp al 677409547. Els participants hauran de portar algun llum frontal o llanterna, i els ciclistes, casc.

Fira de la Carbassa
De cara al diumenge 1 de novembre, de nou a la plaça dels Arbres, els més matiners podran veure l’arribada, verificació i pesada de les carbasses que es presentaran a la tercera edició del concurs. Serà a les 9.00 h quan s’obrirà la Fira d’artesania, i a partir de les 10.00 h es podrà veure l’artista Xiu esculpint carbasses.
A les 12.00 h arribarà la castanyera i a les 12.30 h és previst de repartir tastets de carbassa gratuïtament entre tots els assistents. Finalment, a les 13.30 h es lliuraran els premis a les carbasses guanyadores: 1r premi, de 150 euros; 2n premi de 100 euros; 3r premi de 50 euros, premi especial Alta Segarra 50 euros.