Els anoiencs ‘Vent Endins’ comencen la “Gira 2017” per apropar l’havanera a nous públics

76

La gira dels anoiencs ‘Vent Endins’, comença amb l’arribada de la primavera. Durant els darrers mesos han estat treballant nous temes, de creació pròpia, amb els quals volent connectar amb el públic de sempre i, sobretot, atraure nous fans, especialment joves, cap al gènere musical que escampen amb la seva música, l’havanera.

Entre les novetats, els més impacients ja poden escoltar dos dels nous temes. Són ‘El Joan el de la Sort’ i ‘El son dels teus petons’ que es poden descarregar des del seu web gruphavaneres.com on es poden trobar imatges, cançons i qualsevol informació relacionada amb ‘Vent Endins’.

A hores d’ara ja tenen una bona llista de concerts tancats. L’estrena serà el 21 d´abril a Cambrils, i s´allargarà en escenaris ja coneguts i de nous, especialment en localitats costaneres on “esperem sorprendre per la nostra frescor i joventut”.

Un estil propi

L’havanera és el gènere que interpreta aquest grup originari dels Prats de Rei. Els seus components sostenen que “s’ha de reinventar ja que costa trobar havaneres modernes. Aquest es el nostre camí, actualitzar el gènere i fer-lo accessible al públic actual, jove i gran”.

El grup ofereix música 100% en català amb havaneres, rumbes i cançons populars, tan de grups actuals com d’altres temps. Tot amb un estil propi que, segons la seva experiència dalt l’escenari, els permet afirmar que “agradem a un públic molt divers. Això ens permet apropar l’havanera al públic jove i de mitjana edat. També fem el camí a la inversa acostant la música en català més contemporània a gent de més avançada edat”.

La proposta que ofereix el conjunt genera entusiasme i sorpresa entre el públic. La reacció sorprèn, fins i tot, els seus integrants que confessen que “és molt bonic veure com la gent et ve a buscar després d’un concert per donar-te les gràcies pel bon moment que han passat amb nosaltres. A mes a més, molta gent gran ens felicita pel repertori, ja que els descobrim cançons que mai haguessin conegut pel seu compte”.

Músics amb llarga trajectòria

Vent Endins’ està format per cinc músics de llarga i heterogènia trajectòria. Els seus components tenen experiència amb estils molt diferents: teatre musical, música clàssica, pop, cúmbia, jazz,… Això és el que dóna la base que “ens permet, sense a arribar a reinventar el gènere, adaptar les cançons de manera molt particular”.       

Dos cantants són la cara més visible del grup. Per una banda l’actriu i professora de teatre musical, Isabel Gallego, i, al seu costat, el baríton, Josep Vila. El conjunt musical està format pel compositor violoncel·lista i director de cors i conjunts instrumentals, Jordi Morera, i el compositor i guitarrista, Guillem Duocastella, acompanyats a la percussió per Jordi Llorens.