L’Anoia surt al carrer en record de les víctimes de l’atemptat de Barcelona i Cambrils

114
Aquest divendres a les 12 del migdia diversos ajuntaments de l’Anoia van convocar un minut de silenci en suport a les víctimes dels atacs terroristes ocorreguts dijous a La Rambla de Barcelona i a la mateixa nit a la localitat de Cambrils. Centenars d’anoiencs es van sumar a la causa i van mostrar el seu suport davant dels ajuntaments.
Igualada.
La ciutat d’Igualada, seguint la convocatòria llançada novament per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), regidors municipals encapçalats per l’alcalde, Marc Castells, treballadors de la corporació, representants dels cossos de seguretat i d’emergències a la comarca i nombrosos ciutadans a títol individual han guardat un minut de silenci a les 12h davant l’edifici consistorial.
Piera.
L’Ajuntament de Piera també va condemnar l’atemptat i va convocar cinc minuts de silenci.

Amb la seva presència, els assistents han condemnat l’acció de forma conjunta amb el convenciment que la convivència i el diàleg i, sobretot, el respecte a la vida i a la llibertat són els valors que s’han de fomentar. L’alcalde de Piera, Josep Llopart, ha volgut expressar públicament el rebuig per l’atropellament i ha ofert la solidaritat de Piera cap a la ciutat comtal. Finalment, ha agraït la presència del nombrós públic assistent.

Calaf.

Calaf també va fer un minut de silenci a la Plaça Gran de Calaf. I han volgut donar les gràcies a tots els cossos d’emergències, de seguretat, mèdics, de prevenció, institucions i organitzacions, empreses i entitats ciutadanes que han fet tot el possible en aquests difícils moments, així com totes les persones a títol individual que han ajudat, ajuden i ajudaran en tot el necessari. L’alcalde de Calaf, Jordi Badia, ha llegit el manifest publicat a l’ACM (Associació Catalana de Municipis). Després d’uns instants d’aplaudiments, s’ha celebrat l’emotiu minut de silenci.

Altres ajuntaments també han fet públic a través de les xarxes les imatges d’aquestes mostres de suport i de condol:

Totes les poblacions se sumen també als tres dies de dol decretats a tot el país i fan onejar les banderes a mig pal en tots els edificis públics.