Anoia Cuina organitza un sopar gastronòmic obert a tothom

2
anoia-cuina.jpg

L’associació gastronòmica “L’Anoia Cuina” organitza el seu primer sopar gastronòmic el proper divendres 26 d’octubre, a les 9 del vespre, al claustre de l’Escola Pia. El sopar de tardor, que porta com a lema “Temporada de bolets, del bosc a la taula”, constarà de vins i caves dels grans cellers de la comarca i de 23 elaboracions a càrrec dels restaurants i pastisseries de la comarca i amb la col·laboració dels alumnes del curs de formació ocupacional d’auxiliar d’hostaleria, cuina i serveis de restauració de l’Escola Pia que oferiran el seu suport amb tasques d’ajudant de cuina i de cambrer. La trobada està oberta a tothom, té un cost de 100€ per persona i s’ha de fer reserva prèvia trucant al telèfon 686200325. L’Anoia Cuina és una associació gastronòmica que treballa per recuperar els productes del nostre territori. La voluntat és dinamitzar el sector a partir de la promoció del producte autòcton, per això ”L’Anoia Cuina” té com a objectius treballar amb productes de temporada, obrir la gastronomia a la gent, promoure els restaurants i establiments de grans idees relacionats amb la comarca, crear una cultura gastronòmica autòctona de l’Anoia, recuperar productes i llavors, activar la nostra comarca, atreure gent interessada i especialitzada en el sector, incorporar els productes de la comarca als nostres restaurants i als nostres establiments, i crear i formar una implicació directa entre productors, elaboradors i consumidors. L’associació va néixer del neguit d’uns restauradors preocupats pel consum excessiu de productes de fora de temporada i de productes exportats d’arreu del món en detriment del producte de la terra. Segons “Anoia Cuina” la qualitat es troba en el pagès, l’agricultor, l’elaborador, el caçador o el boletaire de la comarca. Però això cal donar-ho a conèixer, cal culturitzar la cuina de la comarca i fer que el consumidor descobreixi mitjançant el paladar els grans plaers que dóna la terra. Tot i que l’associació està oberta a rebre nous membres del sector, actualment “L’Anoia cuina” la formen els següents establiments: Restaurant Cal Jeroni, Restaurant Nou Urbisol, Les 8 Cadires, Restaurant Les Olles, Pastisseria Targarrona, i el Restaurant Tall de Conill.