Anar al psicòleg
A

20 d'abril de 2016

Laia Terol

No tothom decideix anar al Psicòleg quan té un problema i això pot parlar d’una àmplia font de recursos personals i disponibles. Quan decidim anar-hi és perquè el problema és molt gros o/i perquè ja fa massa que dura i nosaltres sols/es no ens en sortim.

La professió va més enllà de la malaltia o trastorn o de les dificultats humanes. Hi ha moltes àrees que la Psicologia atén tant de forma aplicada com en investigació:

Desenvolupament evolutiu, neuropsicologia, psicobiologia, personalitat, capacitats cognitives, etc. I dins la Psicologia, hi ha diverses branques d’ especialització com: la Psicologia General, la Clínica, Educativa, Infanto-juvenil, d’Organitzacions o Empresarial, Sistèmica Familiar, de la Sexualitat, de l’Esport, Social, Forense, etc.

Cal saber també que hi ha diverses orientacions, la qual cosa farà que la teràpia que escollim sigui de bases teòriques, durada i tècniques molt diferents, per exemple: hi ha l’orientació Psicoanalítica o Psicodinàmica, la Cognitiu-conducutal, la Sistèmica Familiar, Humanista, etc. I, a la vegada hi ha múltiples tècniques i teràpies complementaries que els diferents professionals fem servir en consulta segons la pròpia formació i demanda.

I perquè una teràpia sigui efectiva, la relació terapèutica és fonamental perquè es produeixi un canvi profund i durador en el temps.

Anar al Psicòleg es pot convertir també, en un espai de consulta puntual, d’una o dues sessions per a una mirada distinta, no només en processos llargs o problemes grossos.

LAIA TEROL, llicenciada en Psicologia. Col. 18000

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta