Alcaldes de la Conca i la consellera Chacón, decebuts i enfadats amb el govern espanyol
A

1 d'abril de 2020

La publicació, avui, d’una disposició addicional al Reial Decret del govern espanyol que només té en compte als treballadors essencials que han d’accedir als seus centres laborals fora de la Conca, o a l’inrevés, ha provocat una gran decepció i malestar als alcaldes dels municipis afectats i a la consellera d’Empresa, la igualadina Àngels Chacón.
L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha indicat en roda de premsa que estem “molt decebuts, pensàvem que el BOE resoldria el problema que tenen els treballadors confinats. Enviarem una carta al Secretari d’Estat de Seguretat Social i al ministeri de Treball que faci una rectificació a la disposició addicional 21 del real decret que s’ha publicat avui. No es resol el problema que tenen els treballadors no essencials que han d’anar a treballar a fora, o viceversa, i de manera retroactiva des del dia 13 de març, que són la majoria. No podem ara gastar les nostres energies en temes com aquest, davant la urgència sanitària que tenim, quan són de fàcil solució”.
Castells ha afegit que “hem rebut moltes trucades de persones que es troben en aquesta situació. Han cobrat el salari de l’1 al 13, però no després, perquè l’empresa els diu que no han anat a treballar”.
En la mateixa línia, Àngels Chacón ha indicat tenir una “profunda decepció, que es deu a la recentralització de les competències que ha fet el govern espanyol, i també a la ignorància de la situació real del territori que provoca el distanciament geogràfic. La solució arriba tard, queden desprotegits molts treballadors. Tenim malestar, que s’afegeix a d’altres situacions. Tenim un problema de seguretat i de salut, i compte que ara ve un problema que pot desembocar en una crisi social. Anem lents i tard”.
Per a la consellera, que viu confinada a la seva residència d’Igualada, “les mesures i ajuts que s’han fet estan molt bé, però els grans invisibles són les petites i mitjanes empreses del nostre país, de petits tallers, del comerç. Algú pensa que si no cuidem aquest teixit empresarial de la nit al dia tot tornarà a ser igual, quan s’aixequi el confinament? Cuidem amb mesures reals el nostre teixit productiu. És l’economia productiva la que genera riquesa per poder fer després mesures socials. A més, el decret de serveis essencials té una particularitat per a Catalunya, i és que hi ha empreses que han reconvertit la seva activitat per  poder servir als serveis sanitaris o d’altres, però no poden canviar la seva tipologia oficial i per això no se les considera essencials”.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta